На Львівщині масово всихають сосни

Впродовж останніх двох років в насадженнях лісогосподарських підприємств всихають соснові насадження.

Впродовж останніх двох років в насадженнях лісогосподарських підприємств всихають соснові насадження, про це повідомляє Львівське обласне управління лісового господарства.

Науковці кажуть, що головним чином це викликане еколого-кліматичними факторами, глобальним потеплінням на планеті, зниженням опадів та підвищенням температурного режиму.

Лісівники помічають, що спочатку всихають окремі дерева, далі – цілі групи дерев, а на кінцевій стадії розвитку хвороби - всихання охоплює значну частину деревостану.

«Наслідками цього є погіршення санітарного стану соснових насаджень. Деревина втрачає технічну придатність через "посиніння", а відтак і ринкову вартість. Крім того, це створює ще й загрозу збільшення чисельності шкідників та поширення їх на суміжні ділянки деревостану».

На жаль, на сьогодні ефективних методів боротьби з цим явищем не знайдено.
Між тим, площа пошкоджених всиханням соснових лісів в лісогосподарських підприємствах Львівського ОУЛМГ складає біля однієї тисячі гектарів.

Для вивчення цих процесів всихання соснових насаджень та напрацювання рекомендацій господарювання, 7 вересня 2016 року на базі ДП «Рава-Руський лісгосп» відбудеться семінар по питанню всихання соснових насаджень за участю науковців інституту екології Карпат НАН України, Національного лісотехнічного університету України, Департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації, Державної екологічної інспекції у Львівській області, Державного спеціалізованого лісозахисного підприємства «Львівлісозахист», Львівської державної лісовпорядної експедиції ВО «Укрдержліспроект», лісівників та науковців з Польщі.

Початок семінару о 9-00год. за адресою, м.Рава-Руська, вул. Володимира Великого, 85.
Львівське обласне управління лісового та мисливського господарства запрошує громадських активістів, представників засобів масової інформації і всіх небайдужих громадян прийняти участь у роботі семінару.

Для тих, хто бажає поїхати в м.Рава-Руська транспортом управління необхідно повідомити Прес-службу управління до 12-00год. 6 вересня 2016 року.

Акредитація ЗМІ за тел.: (032) 297-61-21 (прес-служба Львівського ОУЛМГ, Христина Шаваринська)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: