Про що мовчать українські політики (інфографіка)

aa56df4c72

Дослідження показали, що приховували у своїх спічах лідери політичних рейтингів України протягом семи місяців. Результати дослідження показали, що такі теми, як війна та реформи не в фокусі, пріоритет надається зовсім іншим речам.

Таке дослідження провели аналітики NOKS FISHES.

Словами-лідерами в українському медіа-просторі онлайн ЗМІ за 7 місяців стали «поліція» та «Росія». Натомість теми ЄС та реформ вийшли на периферію. Слова, які найчастіше використовувалися у ЗМІ протягом 7 місяців: Росія, держава, мир, безпека, поліція, США, свобода, воля, війна, Європейський союз, закон, тарифи тощо.

Українська влада все ще сконцентрована на пошуку власної ідентичності, яка виражається поки в прагненні бути «не Росією», - таку інтерпретацію лідерства північного сусіда в публічній лексиці українських політиків дає Еліна Слободянюк, автор «Настільною книги копірайтера» і «Скарб для копірайтера». «Така реальна політична ситуація: ментальна залежність від Росії українських політичних лідерів першої величини, яку вони за чверть століття поки що не змогли подолати», - зазначає аналітик.

aa56df4c72

Лідером по згадуванню у своїй промові слова «Реформа» стали Саакашвілі та Гройсман.

«Навіть якщо не знати імена кандидатів майбутніх президентських виборів, то їх не складно передбачити на основі цих даних: в текстах зі згадуванням Тимошенко - 38% зі згадуванням слова« влада »; Ляшко - 32%; Садового - 28%. І у всіх цих політиків слово «влада» лідирує в їх особистому рейтингу згадуваності. Настільки ж високі показники у Саакашвілі - 29%, що свідчить про президентські амбіції Губернатора Одеської області. Але оскільки ми знаємо контекст, то розуміємо, що в його випадку мова йде не про Україну », - зазначає Еліна. Дуже показово, на думку Еліни, і те, що три лідируючих слова в радарах Порошенко і Тимошенко співпадають. Також крім слова «влада» в цей тріумвірат входять «Росія» і «держава», обидва поняття відносяться більше до зовнішньої політики, ніж до внутрішньої.

4e08cb15b3

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: