Громадські активісти та музейники проти того, щоб Львівську галерею мистецтв очолила людина «зі сторони»

Низка громадських діячів, музейників та мистецтвознавців занепокоєні тим, що Львівську національну галерею мистецтв може очолити людина, яка не має жодного досвіду у музейній справі.

Низка громадських діячів, музейників та мистецтвознавців занепокоєні тим, що Львівську національну галерею мистецтв може очолити людина, яка не  має жодного досвіду у музейній справі.

Про це вони розповіли під час прес-конференції.

«Не можна віддавати музей в руки стороннім людям. Так зробили з моїм музеєм і зараз за 20 років він є фактично знищеним. Я маю досвід того, що стається, коли музей віддають в сторонні руки», - заявив колишній директор Музею народної архітектури та побуту Борислав Рибак.

«Вважається, що музеєм може керувати будь-хто з будь-якою освітою. Це неправильно. Поки фахівці не будуть працювати у своїй сфері ми не збудуємо Україну», - додав голова Західноукраїнської спілки музеїв Ігор Тимець.

Громадський активістів турбує можлива реорганізація, та закриття деяких філій музею, про що йдеться у планах деяких претендентів на посаду керівника.

«Освітня, культурологічна та наукова діяльність – це головні функції, а не лише заробляння грошей. Не можна допустити закриття філій музею, реорганізацію, адже це заперечення цих функцій. Громадськість буде протестувати проти реструктуризації Галереї», - заявив голова Львівської обласної організації Українського товариства охорони пам'яток історії та культури Андрій Салюк.

Нагадаємо, на посаду директора галереї претендує троє осіб — Лариса Разінкова, Тарас Возняк та Ігор Хомин. Колектив Галереї та громадські активісти, що керівником установи має залишитися Лариса Разінкова, яка на сьогодні є в.о. директора.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: