Політолог розібрав послання Порошенка на «запчастини»

Український політолог Михайло Басараб вважає що послання президента України Петра Порошенка до Верховної Ради на 80% правильне, про цей йдеться на Facebook-сторінці політолога.

Український політолог Михайло Басараб вважає, що послання президента України Петра Порошенка до Верховної Ради на 80% правильне, про цей йдеться на Facebook-сторінці політолога.

Михайло Басараб озвучив, що пріоритети і акценти у промові виставлені правильно.

«Боротьба з агресором сьогодні наше понад усе. Про щось варто було б сказати більше і структурованіше, як от про гуманітарну та інформаційну безпеку. Чогось не прозвучало. Наприклад, про роботу спецслужб з російським впливом всередині України або про зміни до виборчого законодавства. Але загалом сказано добре», - написав Басараб.

Також він додав, що запропонований Порошенком алгоритм розв'язку «донбаського вузла» дуже непевний.

«Запропоновані інструменти не відповідають поставленій меті. З одного боку, ми прагнемо за будь-що і якнайшвидше повернути окуповані території Донбасу. Разом з тим, ми налаштовані на оборону. Водночас, ми не сприймемо забаганок Путіна. Єдине у такому випадку, що залишається - це санкції, під тиском яких Росія має повністю капітулювати на Донбасі. Відповідно все залежить від стійкості Росії під пресом санкцій та від бажання західних партнерів продовжувати їх. Від нас, іншими словами, в цьому питанні мало що залежить. Окрім як благати західних партнерів продовжити санкції, часом ціною поступок і приниження. Позиція президента у цьому питанні залишається надто зовнішньоорієнтованою, а тактика – потягти час. З огляду на світову політичну кон’юнктуру, це дуже ризиковано. Применшувати значення цього питання також небезпечно, бо розв’язок «донбаського вузла» задає тон стратегічному вирішенню нашого протистояння з Росією», - зазначив політолог.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: