Скандальна забудова: мешканці Снопківської вимагають зупинити будівництво і знайти винних

14256379_1186858221353260_214193773_n

Мешканці вулиці Снопківської сьогодні протестували під стінами Львівської міської ради. Люди протестують проти незаконного будівництва, через яке у їхніх квартирах практично перестали відкриватися вікна.

Вимагати призупинити будову прийшли мешканці будинку №16, адже будинок, який звели за адресою Снопківська, 18а, позбавив їх денного світла, особливо тих, чиї квартири знаходяться на нижніх поверхах.  За інформацією газети «Ратуша», власник скандальної забудови приватний медичний центр «Паренс-Україна», що знаходиться за адресою Снопківська, 18.

Ще торік, у липні, ДАБІ зверталася до суду щодо знесення незаконної будівлі, але згодом стало відомо, що Сихівський районний суд восени 2015 року узаконив 23-квартирний житловий будинок. Відтак мешканці тепер вимагають не тільки знесення незаконної забудови, але й покарання тих, хто узаконив це будівництво.

«У мене квартира на першому поверсі, через будівництво повністю перекриті вікна. Тобто заради того, щоб заробити великі гроші, цей забудовник йде на злочин. Я ставлю питання так, що треба звільняти прокурорів, слідчих, суддів, які приймали рішення, прикриваючи цього забудовника. Я мешканець Снопківської, 16. До цього будинку примикає ця забудова. Роботи тривають. Я дзвонив до прокурора, просив зупинити будівництво. Вони, не маючи проекту, завершують будівництво і готують подати оголошення про продаж», – каже мешканець Ігор Танячкевич.

Натомість юрист Роман Салабай вважає, шо за цю скандальну забудову повинна відповісти і міська рада.

«Проблема є в тому, що Лілія Онищенко, яка має займатися охороною історичного середовища, цим не займається. Це відділ, який на сьогоднішній день не виніс в натурі межі історичного ареалу. Це Юліан Чаплінський, головний архітектор Львова, який з порушенням законодавства, визначеного Конституцією України, видає незаконні містобудівні умови та обмеження. Це і контролюючі органи, такі як держархбудінспекція міста Львова, яка де-факто після розподілення повноважень і децентралізації влади, лобіює інтереси Андрія Івановича Садового. Станом на сьогоднішній день є група чиновників, яка і надалі буде розбудовувати Львів незаконно», – сказав Роман Салабай.

Фото Микити ПЕЧЕНИКА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: