У Садового заявили, що не можуть заборонити будь-яке житлове будівництво у Львові

На переконання начальника юридичного управління ЛМР Гелени Пайонкевич, перелік забудов Львова, які мають проблеми з документацією, є більший, ніж було озвучено сьогодні під час пікету біля Львівської міської ради.

Зокрема, вона зауважила, що є будинки, збудовані без жодного дозвільного документа, і пікетувальники про них сьогодні чомусь не згадували.

«Насправді список забудов незаконних, тих, які мають проблеми з документацією, значно ширший, ніж тут озвучується. Можливо, наша вина, що ми так широко не висвітлюємо нашу роботу порівняно з цими незаконними забудовами, але в цьому вбачаю, принаймні з того, що я зараз почула, що підхід є доволі вибірковий.  Ми говоримо про те, що є будинки, які збудовані взагалі без жодного документу, де забудовники намагаються судитися з містом і оформляти право власності на квартири, і жодним чином чомусь не згадуються ці забудови в списку забудов. Ми говоримо про будівництво на Варшавській-Сосновій, представників цієї забудови тут немає. Личаківська, 259, де семиповерховий будинок збудований без жодного документу, де справи вже багато років перебувають в суді – про цей будинок також тут не згадується», - зазначила Гелена Пайонкевич.

Вона наголосила, що міська рада не може заборонити житлове будівництво у Львові і діє в межах чинного законодавства.

«Якщо ми проаналізуємо ЗУ «Про місцеве самоврядування», «Про регулювання забудови», Земельний кодекс, ми зобов’язані розглядати звернення забудовників і приймати рішення, які відповідають чинному законодавству. Ми ж не можемо заборонити будь-яке житлове будівництво у Львові. Я визнаю, що є проблема, доволі велика кількість об’єктів будується з порушенням законодавства, але якщо ознайомитися з судовими справами, які подавало юридичне управління і тепер наша Інспекція архбудконтролю, буде дуже складно зробити висновок, що ми нічого не робимо», - зауважила Гелена Пайонкевич.

Вона додала, що останні три роки місто мало проблеми  з Інспекцією держархбудконтролю, «оскільки не завжди на наші звернення були вчасні реагування», - сказала Гелена Пайонкевич.

Також керівник юридичного управління прокоментувала ситуацію по адресах, озвуче6низх на пікеті. Зокрема, по пл.Галицькій, 15, по вул.Масарика-Струмок, по вул.Снопківській, 18.

«Що стосується пл. Галицької, 15, то люди придбали в Обласної ради будівлю кінотеатру «Україна». За ними, рішенням міської, ще в 2006 році було закріплено земельну ділянку. Термін оренди земельної ділянки  був 10 років для будівництва та обслуговування розважального комплексу. Відповідно, вони отримали всі дозвільні документи і розпочали будівництво. Вони розпочали реконструкцію своїх приміщень кінотеатру «Україна» з розширенням, у відповідності до отриманих ще у 2006-2088 р. дозвільних документів. Станом на зараз договір оренди земельної ділянки скасований рішенням суду, земельна ділянка є провернена в комунальну власність.

Вул. Масарика-Струмок – це наша аукціонна земельна ділянка, яка була виділена Львівською міською радою для продажу з аукціону і ми замінили земельну ділянку по Озаркевича, 4. Тобто, ми забрали в комунальну власність майно, яке ніколи не належало Львівській міській раді від власника – компанії «Інтергалбуд», на заміну надали їм земельну ділянку. Ця земельна ділянка належала до земель громадської та житлової забудови. А земельна ділянка на вул. Масарика-Струмок знаходиться у власності компанії «Інтергалбуд». За позовом мешканців справа знаходиться в суді.

Вул. Снопківська, 18 – це доволі цинічне будівництво. Був збудований багатоповерховий будинок без жодного дозвільного документу. Станом на сьогодні за нашою заявою є відкрите кримінальне провадження стосовна власника будівництва про захоплення земельної ділянки, вони захопили територію нашої комунальної лікарні, є вирахувана шкода і також рішенням Залізничного суду визнано право власності на цей будинок в цілому. Ми подали апеляцію на це рішення суду – Львівська міська рада і прокуратура», - розповіла Гелена Пайонкевич.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: