Ми можемо заохотити кілька мільйонів українців працювати в Польщі - віце-прем’єр Моравецькі

Віце-прем'єр Польщі Матіуш Моравецькі пообіцяв підтримку для бажаючих працювати в Польщі українців.

Про це пише видання 300polityka.pl. Цей пункт (підтримки українців) має бути одним із основних у Стратегії Відповідального розвитку:

«Із доступних нам аналітичних досліджень випливає, що до 2020 року ринок праці втратить від кількох сотень тисяч до 1,5 мільйони осіб, а це значить, що вже сьогодні ми повинні думати про те, як закрити ці прогалини. З огляду на складну ситуацію в Україні, ми зможемо заохотити кілька мільйонів українців працювати в Польщі. Крім того, це може бути гарним імпульсом для наших східних сусідів за 4-6-8 років, бо серед тих, хто приїде, багато людей залишаться, створять родини, але багато і повернеться додому, несучи гроші в українську економіку», - сказав Матіуш Моравецькі.

Він підкреслив також: «Я буду старатися, аби із запрошеннями на роботу до Польщі у українців виникало якомога менше проблем. З одного боку, відповідні структури докладатимуть усіх зусиль для адаптації українських громадян в польській реальності. Аргументи опонентів пов'язані із системою безпеки. І ми будемо старатися випрацювати відповідний компроміс».

Джерело: 300polityka.pl

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: