Прем’єри України і Польщі домовилися про економічне співробітництво

Прем`єр-міністр України Володимир Гройсман і прем’єр-міністр Республіки Польща Беата Шидло домовилися активізувати роботу в рамках Міжурядової комісії з економічного співробітництва.

 
Як це повідомляє УНІАН, з посиланням на  Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну України.

Зустріч глав урядів відбулась сьогодні у рамках роботи 26-го Економічного форуму у м. Криниця-Здруй. Сторони обговорили перспективи та напрямки поглиблення співпраці.
Під час спільної прес-конференції Гройсман запевнив, що партнерські відносини України та Польщі мають стратегічний характер, тому дуже важливо використовувати наявні можливості для поглиблення двосторонньої співпраці.
Прем`єр-міністр наголосив, що буде продовжено співробітництво в актуальних напрямках економіки, енергетики. За його словами, Україна та Польща мають потенціал до співпраці у багатьох сферах, зокрема в оборонній, інфраструктурній сферах та питанні транскордонної співпраці.
Голови урядів домовилися активізувати роботу в рамках Міжурядової комісії з питань економічного співробітництва, що дасть можливість вирішити усі завдання, що стоять між країнами.

Прем`єр-міністри погодилися, що в делікатних питаннях українсько-польської історії потрібно підходити з єдиною спільною позицією порозуміння.

«Ми маємо непросте історичне минуле, ми маємо добре і гарне сьогодення, я глибоко вірю у те, що ми будемо мати достатньо стратегічне важливе спільне майбутнє», - наголосив він.
Гройсман також підтвердив запрошення Шидло відвідати Україну.
«Хочу запевнити у тому, що Україна є і буде залишатися надійним стратегічним партнером для Польщі», - підкреслив прем`єр-міністр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: