Скасування наказу про ліжко-місця у лікарнях - позитив реформування медицини, - Чечотка

download

Скасований Міністерством охорони здоров’я так званий «наказ про ліжко-місця», згідно якого кошти виділялись за місцями, а не за пацієнтами, - позитивний крок до реформування української медицини.

Таку думку в коментарі ІА Дивись.info висловив директор департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Богдан Чечотка.

Чиновник переконаний: відтепер у лікарнях усе залежатиме від напливу пацієнтів і того, наскільки керівництво на місцях є тверезо мислячим.

69009_1_(1)_145995921269 «Це дасть змогу нормальній конфігурації відділень і надавати допомогу для пацієнтів тепер можна буде більш інтенсивно. Ці зміни більше торкнуться працівників. Раніше там все було прив’язано до основних пропорцій та штатів, не можна було робити відділення з менш, ніж двадцятьма ліжками. Однак тепер це дає змогу оптимізувати мережу, зберігши кадровий потенціал», - зазначає Чечотка.

Більше того, за словами директора департаменту охорони здоров’я ЛОДА, це ще не всі зміни, які чекають на українську медицину.

«Я знаю, що це не останні зміни. Здається, 21 вересня у Кабміні мають презентувати всі ці речі по фінансуванню та інших нововведеннях», - каже Богдан Чечотка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: