Бюджетна комісія Львівської облради ухвалила зміни до кошторису

Комісія з питань бюджету, соціально-економічного розвитку Львівської обласної ради під час свого засідання сьогодні, 8 вересня, ухвалила зміни до бюджету. Їх винесуть на затвердження депутатського корпусу на черговій сесії, яка відбудеться 13 вересня.

Комісія з питань бюджету, соціально-економічного розвитку  Львівської обласної ради під час свого засідання сьогодні, 8 вересня, ухвалила зміни до бюджету. Їх винесуть на затвердження депутатського корпусу на черговій сесії, яка відбудеться 13 вересня.

Як повідомив голова профільної комісії Олег Домчак, обласний бюджет перевиконаний на рівні 60 мільйонів гривень. «Із цієї суми ми пропонуємо близько 50 млн. грн скерувати на соціальні питання, зокрема, для фінансової підтримки учасників АТО та їх сімей, виплату заробітної плати працівникам профтехучилищ та закладів облради, енергоносії тощо. Ще 5 млн. грн плануємо передбачити для купівлі медпрепаратів», – зазначив Олег Домчак.

Окрім цього, на засіданні внесли зміни до обласних цільових програм щодо будівництва, реконструкції та ремонту автомобільних доріг. Додатково погодили виділити 500 тис. грн для придбання вагових пересувних комплексів, які допоможуть зберегти стан приведених до належного стану автошляхів.

Також бюджетна комісія підтримала зміни до Програми охорони і збереження культурної спадщини Львівської області на 2016-2018 роки. Зокрема, передбачила гроші для виготовлення проектно-кошторисної документації пам’яток архітектури таких як Дрогобицька церква, храм Парасковії у м. Броди, церква у с. Кліцько, що у Городоцькому районі.

Комісія ухвалила скерувати 150 тис грн для відзначення львівського веслувальника бронзового призера Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро Тараса Міщука та його тренера. Ще 1 млн 375 тис грн для функціонування телекомпанії «Перший Західний». На умовах співфінансування з Львівською міською радою планують придбати житло для зв’язкової Романа Шухевича Ольги Ільків - на це з обласної казни планують виділити 400 тис. грн.

Окрім цього, 1 млн. 764 тис. грн пропонують передбачити для фінансової допомоги дітям-сиротам та дітям позбавлених батьківського піклування. За ці кошти планують придбати три квартири для цих дітей.

Варто наголосити, що бюджетною комісією було підтримано акт обстеження про недоліки будівельних робіт у Народному Домі села Пониковиця Бродівського району, які мали завершити ще торік. Відтак, зобов’язали підрядну організацію впродовж двох тижнів виправити свою халатну роботу. В іншому випадку документи передадуть в правоохоронні органи.

Слід додати, що не проголосували члени постійної комісії за зміни до Програми «Безпечна Львівщина».

«Зазначу, що бюджетна комісія повторно аналізуватиме виконання обласних програм (станом на 30.09.16). У випадку неналежно їх виконання прийматимемо рішення щодо перерозподілення відповідних коштів», - наголосив Олег Домчак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: