Держлісагентство планує заборонити суцільні санітарні рубки лісу

Державне агентство лісових ресурсів планує заборонити суцільні санітарні рубки лісу, під виглядом яких порушники часто маскують вирубку деревини для незаконного промислового використання.

Про це інформує прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства з посиланням на тимчасово виконуючу обов`язки голови Держлісагентства Христину Юшкевич, передає УНІАН.

«Ми терміново зібрали робочу групу, яка розробила зміни до санітарно-оздоровчих заходів у лісах. На сьогодні ми вже пройшли всі етапи узгодження. Планується, що наступного тижня ці правила вже розглядатимуться на урядовому комітеті, після чого їх схвалить Кабінет міністрів України. Таким чином ми жорстко регламентуємо суцільну санітарну рубку й зловживання, пов`язані з цими процесами», - цитує Юшкевич прес-служба.
Згідно з повідомленням, Держлісагенство запропонує Кабміну обмежити підстави для дозволів на проведення санітарних рубок такими випадками, як всихання дерев, буреломи, вітровали та пожежі.
Юшкевич підкреслила, що 27% лісу в Україні не контролюється Держлісагентством.
«Цей ліс знаходиться в різних відомствах - у сфері підпорядкування Міноборони, Мінприроди, обласних рад. Тому там не діють єдині правила контролю, заготівлі деревини, торгівлі. Але 27% - це досить значна частина лісу, яка дозволяє утворити тіньовий обіг деревини. Для зміни ситуації підготовлено комплексний законопроект, який збільшить відповідальність за порушення у лісовій сфері», - зазначила керівник Держлісагентства.

Як повідомлялось раніше, у Жидачівському районі на Львівщині знову почали незаконно вивозити деревину.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: