У Львові освятять унікальний храм

У неділю, 11 вересня, в Українському католицькому університеті освятять унікальний храм Софії-Премудрості Божої. Чин освячення новозбудованої церкви здійснить Отець та Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук). Напередодні, 10 вересня, відбудеться молитовна хода з перенесенням Ярославської чудотворної ікони «Милосердя двері» до храму.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

Храм є унікальним не тільки для Львова, а й для України, адже в одній будівлі на різних ярусах функціонуватимуть три храми: наземний рівень – церква Софії-Премудрості Божої, на нижньому – храм святого Климентія Папи Римського і церква Гробу Господнього.

Також при церкві діятиме духовно-пасторальний центр, який розпочне роботу після освячення храму. Тут передбачені місця для сповіді, розмови, зустрічей. «Хочемо, аби він став центром академічного душпастирства цілого міста», - каже керівник духовно-пасторального відділу о. Юрій Саквук. Центр розпочне роботу після освячення храму.

«Годі згадати, коли востаннє на українській землі посвячувалася університетська церква. Заборони і переслідування культури і релігії, взаємний страх, штучна і згубна ворожнеча між розумом і вірою робили неможливим таке свято, яке відбудеться 11 вересня у Львові. Нова церква УКУ має бути усміхненою. Нове містечко Українського католицького університету, в центрі якого постав новий храм Святої Софії-Премудрості Божої будується саме на місці, де комуністична партія планувала звести свій потужний адміністративний і культурний центр. Храм, який спонукає до паломництва, скеровує не лише до пізнавання дії Святого Духа в наших душах, але й закликає до місії назовні», - зазначає президент УКУ Владика Борис (Ґудзяк).

Храм буде відкритий для спільноти Львова. У будівлі встановлено ліфт та облаштовано пандуси, тому люди з особливими потребами та особи, яким важко підніматися по сходах, зможуть безперешкодно потрапити на будь-який рівень храму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: