У Туреччині продовжуються масштабні чистки, влада взялась за викладачів

Понад 11 тисяч турецьких викладачів відсторонено від роботи через підозри у зв`язках із забороненою в країні Курдською робітничою партією (КРП) - за тиждень до початку навчальних занять у школах, передає російська служба ВВС.

 
За інформацією міністерства освіти Туреччини, 11285 вчителів відправили у примусову оплачувану відпустку на час розслідування.
Як повідомляє турецьке інформаційне агентство Анадолу, відсторонених учителів підозрюють у діяльності на підтримку сепаратистської терористичної організації і пов`язаних з нею структур.

 
За даними агентства, загальна кількість відсторонених вчителів може зрости до 14 тисяч. Всього в Туреччині налічується близько 850 тисяч учителів.
Поки що невідомо, яких регіонів торкнулися скорочення. Курди в основному проживають на південному сході країни, уздовж кордону з Сирією, Іраком та Іраном.
Після спроби державного перевороту 15 липня турецька влада почала масштабні чистки.
Понад 80 тисяч осіб, серед яких військові, судді, журналісти, декани і викладачі університетів, позбулися своїх посад через підозри в підтримці опозиційного діяча Фетхулли Гюлена, якого Анкара вважає організатором путчу.
Тоді ж управління вищої освіти Туреччини поставило вимогу звільнити всіх 1577 деканів турецьких університетів.
У рамках розслідування справи про заколот більш як 35 тисяч осіб було затримано, з них 17 тисяч офіційно арештовано.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: