Більшість депутатів обиратимуться до Держдуми РФ нелегітимно

Член ЦВК Андрій Магера пояснює, що в разі проведення виборів в окупованому Криму, абсолютна більшість Держдуми буде обрана нелегітимно.

Про це Андрій  Магера написав на своїй сторінці Facebook.

За словами Магери, ті 225 депутатів, які обираються за списками, в разі включення результатів в окупованому Криму будуть нелегітимними.

«До складу Державної Думи входять 450 депутатів.  Одна половина (225 осіб) обирається за пропорційною виборчою системою в межах загальнофедерального багатомандатному округу. До загальнофедерального округу вони включили також Крим і Севастополь», - написав він.

«Інші 225 депутатів обираються в 225 одномандатних мажоритарних виборчих округах. 4 з них утворено в Криму і Севастополі. Цілком зрозуміло, що пропорційна частина з урахуванням окупованих територій (Крим і Севастополь) це один результат, а без окупованих – інший. Відтак, виконуємо просту арифметичну дію. 225 (кількість депутатів, які обираються за пропорційною частиною) + 4 (кількість депутатів, які обираються в одномандатних округах, утворених на окупованих територіях) = 229. Отже, 229 депутатів із 450 "обиратимуться" нелегітимно», - наголосив Магера.

Він нагадав, що 229 – це абсолютна більшість від конституційного складу Державної Думи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: