Українські паралімпійці здобули ще 12 медалей

Українські спортсмени завоювали 12 медалей у п`ятий день Паралімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро, серед яких 4 золоті, 6 срібних та 2 бронзові нагороди.

Як повідомляється на сторінці Національного паралімпійського комітету в Facebook, відтак у доробку паралімпійської збірної команди України вже 61 медаль - 22 золоті, 19 срібних та 20 бронзових нагород.

20-ту та 21-шу золоті нагороди вибороли для України Антон Дацко та Андрій Демчук у фехтуванні на шаблях серед спортсменів-візочників.

Після цієї перемоги загальна кількість нагород паралімпійської збірної України досягла 54.

Дві срібних медалі на дистанції 400 м у плаванні вільним стилем отримали Ярослав Денисенко (3:58.78) та Анна Стеценко (4:24.18). Ще одне ”срібло” зі світовим рекордом здобула Ольга Свідерська на дистанції 150 м комплексним плаванням (2:54.14).

58-му медаль команді України принесла Марина Піддубна, яка взяла бронзову нагороду на дистанції 50 м вільним стилем (31.23).

Першим та другим відповідно на дистанції 100 м батефляєм стали Денис Дубров і Максим Крипак. ”Дубров - зі світовим та паралімпійським рекордами, покращеними ним же поставлені рекорди уранці (55.29 - зранку, 54.71 - увечері)”, - наголошують у комітеті.

61-шу медаль - срібну - виборов Євгеній Богодайко на дистанції 50 м батерфляєм з рекордом Європи (29.35).

П`ятий день Паралімпіади був завершений перемогою у футбольному матчі Україна-Бразилія: українська збірна обіграла бразильців з рахунком 2:1 і вийшла у півфінал змагань. У півфіналі українці зіграють зі збірною Нідерландів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: