Як працівники ФБР навчали львівських вибухотехніків професійним тонкощам (Фото)

pm629image002

Американські спеціалісти-вибухотехніки ознайомили українських колег зі своїми криміналістичними прийомами огляду місця події за фактом вибуху саморобного вибухового пристрою в умовах, максимально наближених до бойових, повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Курс, проведений працівниками-аналітиками Центру вибухових пристроїв, встановлених у терористичних цілях Федерального бюро розслідувань США, включав у себе теоретичну та практичну частини. Усі посібники та обладнання забезпечувала американська сторона. Тренінги пройшли у Києві та у Львові і участь у них взяли працівники підрозділів вибухотехнічноїслужби Національної поліції України. Триденний курс у Львові розпочався 8 вересня і проводився на базі вибухотехнічного відділу Головного управління Національної поліції у Львівській області.

На лекціях ФБР-івці розповідали про різні випадки використання саморобних вибухових пристроїв, далі були практичні заняття для закріплення теоретичних знань, під час якого на полігоні були змодельовані ситуації з використання саморобних вибухових пристроїв. На останньому ж етапі навчань був звіт-брифінг учасників.

За результатами навчань 28 українських вибухотехніків отримали сертифікати від Федерального бюро розслідувань США  про успішне проходження курсу.

Американські спеціалісти високо оцінили професійність своїх українських колег, а начальник Департаменту вибухотехнічної служби Національної поліції України полковник поліції Олександр Буханченко подякував працівникам ФБР за можливість ознайомитись з їх методами роботи та підвищити професійний рівень наших спеціалістів.

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: