Путін назвав будівництво мосту через Керченську протоку «загальнонаціональним проектом»

Президент Росії Володимир Путін назвав будівництво мосту через Керченську протоку в окупований Крим «загальнонаціональним проектом».

 
Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це він сказав у Керчі на засідання президії Держради з питань розвитку транспортної системи «Півдня Росії».

 
«Звичайно ж, особлива тема нашого обговорення – будівництво Керченського мосту. Це, безумовно, найважливіший загальнонаціональний проект. Міст забезпечить повноцінну інтеграцію Криму в загальну транспортну систему країни, створить додаткові можливості для економічного зростання», - зазначив Путін.

 
За його словами, будівництво йде добрими темпами. При цьому він відзначив, що транспортний перехід через Керченську протоку – це не тільки сам міст: потрібно на якісному рівні підготувати автомобільні та залізничні підходи до нього, забезпечити всю супутню інфраструктуру як з боку Краснодарського краю, так і на території півострова.
«Знову повторю, транспортний перехід із самого початку експлуатації має діяти як єдиний злагоджений механізм, забезпечувати швидке та безперебійне сполучення з Кримом», - сказав російський президент.

 
У свою чергу, міністр транспорту РФ Максим Соколов запевнив, що «зараз відбувається найактивніша фаза, і міст зводиться чітко за запланованим графіком».
«Для решти учасників наради я коротко скажу про проект - його протяжність 19 кілометрів, автомобільна частина - чотири смуги, розрахункова швидкість руху на дорозі - до 120 кілометрів на годину, а пропускна спроможність - 40 тисяч автомобілів на добу», - сказав він.
Він додав, що «залізнична складова - це два шляхи з пропускною спроможністю не менш як 50 пар поїздів на добу, розрахункова швидкість руху для пасажирських поїздів - 120, вантажних - 80 кілометрів на годину».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: