Скандал у ВР не допоміг – терикон біля Соснівки продовжує горіти

ter5-1-700x420

Терикон біля Соснівки продовжує горіти. Щоправда, поміняли пожежні рукави і напір води значно кращий.

Про це повідомив мешканець Соснівки, активіст Валерій Сасовець.

«Після скандалу у ВР я на другий же день поїхав на терикон. Там стояла одна машина пожежна і врізаний шланг, але вже нові рукави, не гумові, які використовувалися до того і є нормальний напір води, а не те, що раніше. Але землю ніхто не завозить. Обіцяють, що днями таки гаситимуть грунтом. Та на слово вірити не можна, бо вже і раніше обіцяли додавати вапно, але на тому і стало» – сказав Валерій Сасовець.

Він припускає, що з вогнем можна було б швидше впоратися, якби збагачувальна фабрика принаймні на час горіння припинила б вивозити породу.

«Просто треба заборонити вивозити їм наразі шлам. Бо це ось як виходить, терикон горить, а вони дрова підкидають», – зазначив активіст.

Однак він боїться, що таке прохання можуть розцінити неправильно, бо вже зараз на ПАТ «Львівська вугільна компанія» ширяться чутки, мовляв фабрику хочуть закрити. І запевняє, що й на гадці такого нема, просто спочатку треба загасити терикон. Люди скаржаться, що нічим дихати, мусять зачиняти вікна через дим.

«Зараз є два брандспойти: один у трубу врізаний, інший використовує пожежна машина – з одного боку і з іншого. По центру на даний момент загашено десь приблизно 40%, а краї горять. Ближче до фабрики навіть не гасять, а зверху нові насипи роблять», – додав пан Валерій.

Нагадаємо, вже рік горить терикон неподалік Червонограда, у зоні ураження опинилися кілька населених пунктів: Соснівка, Гірник, Сілець, Волсвин, Межиріччя і Городище. Згідно із документами, на гасіння породного відвалу витратили вже 350 тисяч гривень. А минулого тижня у стінах Верховної Ради виник цілий скандал через соснівський терикон. Прем’єр Гройсман дуже різко відреагував на зауваження депутата Олега Мусія про ситуацію з териконом, накинувшись на віце-прем’єра Геннадія Зубка.

https://www.youtube.com/watch?v=Pn5tU-QtCGQ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: