Євросоюз продовжив ще на півроку санкції за порушення територіальної цілісності і суверенітету України

Європейський Союз затвердив рішення про продовження ще на півроку санкцій, застосованих проти 146 громадян та 37 компаній за порушення територіальної цілісності і суверенітету України.

Про це інформує Уніан.
Рішення було ухвалене без обговорення, за письмовою процедурою.
Як повідомляв УНІАН, 7 вересня Євросоюз на рівні постійних представників країн-членів (COREPER) підтвердив намір Ради ЄС продовжити ще на шість місяців запобіжні заходи за дії, спрямовані проти територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України, до 15 березня 2017 року.
Санкції стосуються замороження активів та заборони на в’їзд в ЄС для 146 осіб та 37 компаній. Рішення має бути публіковано в Офіційному журналі, після чого воно набере чинності.
9 березня цього року Євросоюз продовжив на півроку санкції, застосовані 17 березня 2014 року Радою ЄС проти фізичних і юридичних осіб за «дії, які підривають чи погрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України».
Серед них - так званий «глава Криму» Сергій Аксьонов, інші псевдопосадовці Криму і Севастополя, лідери терористів Денис Пушилін, Андрій Пургін, Олександр Бородай, Арсеній Павлов (Моторола) та Ігор Гіркін, екс-народний депутат Олег Царьов. Всього у списку 146 осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: