Журналіст виграв суд у Юри Єнакіївського (документ)

Головний редактор «Цензор.НЕТ» Юрій Бутусов виграв суд у Юрія Іванющенка, відомого більше Юра Єнакіївський.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив сам журналіст.

14322457_1340515585988734_8134116915672021313_n

«Вчора Дарницький районний суд відмовив у задоволенні позовних вимог Юрія Іванющенка щодо захисту честі, гідності та ділової репутації. Таке рішення прийняла суддя Л.Леонтюк», – написав Бутусов.

Однак він зазанчив, що проти Іванющенко досі не висунуті підозри з боку правоохоронних органів. Однак він знаходиться в розшуку в Україні. В українських судах іде боротьба, щоб заборонити слідчим взагалі проводити будь-які слідчі дії проти Іванющенко. В рамках цієї боротьби співробітники бандита, які залишилися і спокійно працюють в Україні, організували кампанію з відбілювання його репутації.

«Потішно, що для позовної заяви адвоката бандита зібрали навіть ті мої висловлювання, де я говорив про Юру Єнакієвського.

Суддя Леонтюк заслухала обидві сторони, поставила чимало питань, розгляд йшов цікавий. Ключове значення мало, що самі адвокати Іванющенка не змогли пояснити – а яку шкоду репутації Єнакіївського я завдав своїми словами?

Адже він в лютому 2014-го року втік з України, оголошений в міжнародний розшук, але жодного разу не виходив на контакт ні з правоохоронними органами, ні з засобами масової інформації. Він жив в Росії. Вийшов парадокс – те, що його оголосили в розшук, образило його «гідність», а те, що він ховається від закону і знаходиться в розшуку, його не ображає.

Прописаний Іванющенко на окупованій території – в Єнакієвому. Там у нього все під охороною, російські «куратори» піклуються про свого підлеглого.

Смішно, що адвокати не знали ні місця знаходження свого клієнта, ні навіть коли він покинув територію України. Чи не вивчили питання. Довго думали, сказали: «в кінці 2015-го».

Насправді Єнакіївський виїхав з України в лютому 2014-го року – спочатку в Лондон, де, очевидно, вирішував питання розміщення крадених мільярдів, а 25 лютого 2014-го Іванющенко, за даними британської поліції, вилетів до Росії.

Запит на міжнародний розшук надійшов в бюро Інтерполу в травні 2015 го.

Всі мої оцінки Єнакіївського були засновані на численних повідомленнях у ЗМІ, на словах і заявах багатьох посадових осіб. Але адвокати хотіли представити справу так, що це нібито я один тільки його і звинувачую.

Треба, звичайно, назвати імена «адвокатів диявола», які працюють на «Єнакіївського»: Євген Глазков і Юрій Колесников.

Для цих людей гроші не пахнуть – навіть якщо на них кров і смерть. Цим людям, судячи з їхнім стосункам з Єнакіївським, плювати і на революцію, і на Майдан, і на загиблих людей, і на свою власну честь, гідність і ділову репутацію. Вони поставили себе в роль обслуги бандитського угруповання. Для них вбивці і негідники - це просто вигідна клієнтура», – написав Юрій Бутусов.

Нагадаємо, Юрій Іванющенко – відомий кримінальний авторитет на прізвисько Юра Єнакіївський. Був депутат ВР від Партії регіонів.

Наприкінці січня 2015 року Головним управлінням по боротьбі з організованою злочинністю МВС України Іванющенко був оголошений у розшук.

Генпрокуратура підозрює його в організації розтрати чужого майна та незаконному збагаченні в особливо великих розмірах

З поля зору правоохоронців він зник 15 грудня 2014 року. Глава міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков заявляв, що Іванющенко організовував і фінансував тітушок, які викрадали, били і вбивали активістів Євромайдану в лютому 2014 року.

У січні український суд наклав арешт на належні Іванющенку грошові кошти в сумі понад 72 млн. швейцарських франків, що зберігаються на його рахунках у банках Швейцарії. Генеральна прокуратура заарештувала його рахунки в банках України та автопарк, а для накладення арешту на грошові кошти за кордоном були направлені запити про міжнародно-правової допомоги в Латвію, Монако і Швейцарію.

Щодо статків Іванющенка, то, за його власними словами, має офіційно 7-8 млн доларів на рахунку в банку і живе на відсотки. У березні 2014 уряд Швейцарії заморозив активи Юрія Іванющенка.

Має частку в одеському ринку «Сьомий кілометр». У вересні 2011 року придбав 50% акцій маріупольського «Азовмашу». Також з ним пов'язували припинили діяльність в 2014 році українські банки «Даніель» і «Промекономбанк».

У лютому 2014 року були оприлюднені знімки одного з найбільших особняків в Конча-Заспі, площею 8 тис. м кв., розташований на території 35 га, який будував Юрій Іванющенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: