Майже 200 звернень, про виявленні стихійні сміттєзвалища, надійшло до Мінприроди

68-338c070809f38739e58e2a12a2684633

За сім днів з дня запуску Міністерством екології та природних ресурсів України електронного сервісу www.ecomapa.gov.ua надійшло майже 200 звернень від жителів різних областей України.

За сім днів з дня запуску  Міністерством екології та природних ресурсів України електронного сервісу надійшло майже 200 звернень від жителів різних  областей України.

З них 20 звернень було отримано через мобільний додаток, який функціонує на всіх типах мобільних пристроїв. Така функція досить зручна і доступна для всіх користувачів  мобільного зв’язку.

Найактивнішими залишаються жителі Київської області. Від них, за тиждень надійшло 27 повідомлень про місце знаходження сміттєзвалищ. Активно підключилися до порятунку своїх міст від сміття жителі Львівської, Дніпровської, Житомирської та Харківської областей.

Менш активні громадяни, які проживають у Волинській, Херсонській, Івано-Франківській та Кіровоградській областях.

Варто окремо відзначити, що небайдужість до стану навколишнього природнього середовища проявили мешканці Донецької області. Від них надійшло 3 звернення про місце розташування в їх регіоні сміттєзвалища.

Також звертаємо увагу громадян, які вносять свою інформацію про сміттєзвалища на інтерактивну карту, уважніше вносити дані при реєстрації.  Оскільки через  неточно вказані координати 10 надісланих звернень було відхилено.

На сьогодні всі отримані звернення були оброблені модераторами Мінприроди і передані органам державної влади та місцевого самоврядування для розгляду та подальшої ліквідації сміттєзвалищ.

Нагадаємо, що 8 вересня 2016 року на засіданні Уряду Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, презентуючи інтерактивну мапу сміттєзвалищ, закликав всіх українців долучитися до очищення України від сміття і перевірити: чи  внесені на мапу дані про наявне в їх рідному місті чи селі сміттєзвалище.

Електронний сервіс ecomapa.gov.ua був створений Мінприроди для проведення оперативної інвентаризації всіх наявних сміттєзвалищ в Україні, як санкціонованих, так і стихійних, та нанесення інформації про них на інтерактивну мапу з геолокаційною прив’язкою. Сервіс  постійно оновлюється. Кожен може зайти на сторінку сервісу, зареєструватися і залишити повідомлення про сміттєзвалище.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: