У Львові відкриють науковий лекторій та впровадять премії успішним вченим

У Львові запровадять премії талановитим вченим розміром 25 тисяч гривень, запрошуватимуть на лекції всесвітньо відомих науковців, відкриють науковий лекторій та позиціонуватимуть місто як осередок науки.

У Львові запровадять премії талановитим вченим розміром 25 тисяч гривень, запрошуватимуть на лекції всесвітньо відомих науковців, відкриють науковий лекторій та позиціонуватимуть місто як осередок науки, йдеться на інформаційному порталі депутатів ЛМР.

Це передбачено програмою «Львів науковий» на 2016-2017 роки, яку ухвалили на сесії депутати Львівської міської ради.

Також щороку у Львові відбуватиметься конкурс соціально-наукових проектів, переможці яких отримуватимуть одноразову премію розміром до 25 тисяч гривень. До участі у конкурсі запрошують навчальні заклади, наукові інститути та безпосередньо науковців.

Крім того, Програмою передбачено проведення у місті таких заходів як «Міський фестиваль науки», «Дні науки», розробка туристичного маршруту наукового спрямування «Львів науковий», присвоєння новим вулицям міста імен видатних львівських вчених, науковців, дослідників.

Метою програми є забезпечення розвитку та промоції наукового потенціалу Львова як в Україні так за кордоном, його видатних науковців та винаходів, досліджень, розвиток наукового потенціалу міста, сприяння обміну досвідом з провідними національними та закордонними науковцями, розвиток сфери ділової гостинності шляхом проведення у місті вагомих наукових ділових заходів.

Довідка:

У Львові функціонують 16 наукових інститутів та товариств, 13 університетів, 7 академій, 6 інститутів, 27 професійно-технічних училищ та коледжів. На початок 2015/2016 навчального року у Львові налічувалося 113 тис. студентів вищих навчальних закладів різних акредитаційних рівнів

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: