ЛМР хоче збільшити бюджет за рахунок забудовників, але чи здорожчають через це квартири - не порахували

Забудовники заявили про свою готовність збільшувати надходження до бюджету міста від оренди плати на землю, втім, лише тоді, коли новації грунтуватимуться на економічних показниках.

Забудовники заявили про свою готовність збільшувати надходження до бюджету міста від оренди плати на землю, втім, лише  тоді, коли новації грунтуватимуться на економічних показниках, пише ІА Дивись.info

Таке рішення було прийнято на нараді з представниками львівських забудовників у приміщенні міської ради, що відбулася 14 вересня.

Забудовники готові платити більше, але при умові повної прозорості: детального аналізу, як саме впливатимуть нововведення на існуючий стан справ у даній галузі, збільшення вартості житла споживача та інвестиційний клімат у місті.

На нараді якій було обговорено проект Положення про затвердження Порядку продажу земельних ділянок комунальної власності та нарахування орендної плати за землю у Львові. Проектом також передбачено, що суттєво збільшиться ставка оренди за земельні ділянки.

За результатами проведеної наради було прийнято рішення про створення робочої групи у складі представників міських чиновників, керівників депутатських фракції, профільної депутатської комісії та представників забудовників для спільного напрацювання відповідних змін. З боку забудовників було піднято питання щодо неприпустимості прийняття вказаного регуляторного акту, без проведення відповідних фінансових та економічних розрахунків, аби зрозуміти, чи не вплине це на збільшення вартості житла для кінцевого споживача та на інвестиційний клімат в місті.

Водночас, учасники зустрічі додають, що результати роботи спеціальної робочої групи мають бути оприлюднені вже до кінця поточного року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: