У Львові презентували проект програми забезпечення житлом переселенців – учасників АТО

Громадські організації воїнів АТО спільно з департаментом соціального захисту ЛОДА розробили проект «Програми надання підтримки учасникам антитерористичної операції та членам їх сімей, які тимчасово переміщені з окупованих територій для покращення житлових умов шляхом придбання житла на 2016-2018 роки».

Громадські організації воїнів АТО спільно з департаментом соціального захисту ЛОДА розробили проект «Програми надання підтримки учасникам антитерористичної операції та членам їх сімей, які тимчасово переміщені з окупованих територій для покращення житлових умов шляхом придбання житла на 2016-2018 роки», повідомляє ІА Дивись.info.

«На Львівщині зареєстровано 35 сімей учасників АТО, які є тимчасово переміщеними з окупованих територій. Це люди, які втратили все майно, але пішли захищати Україну. Вважаємо, що вони заслужили на житло. На рік потрібно всього 8 мільйонів гривень Це невеликі гроші навіть для області», - розповів голова ГО «Спілка учасників бойових дій «Асоціація комбатантів» Тимур Баротов.

У проекті програми передбачено субвенцію з державного бюджету на придбання житла у прийнятих в експлуатацію новозбудованих будинках та на вторинному ринку.Усього на виконання Програми у Львівській області передбачено 25 мільйонів гривень.

«Програму вже підписав голова Львівської обласної державної адміністрації і вона відправлена на розгляд Кабінету Міністрів. Ми сподіваємося на підтримку Громадської ради при Мінсоцполітики. Звідти нам  уже дзвонили і питали, чи немає у Програмі корупційної складової, отже, процес рушив», - заявив Тимур Баротов.

Він сподівається що проект запрацює як пілотний на Львівщині а потім буде поширений на всю Україну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: