Верховна Рада прийняла до розгляду проект держбюджету на 2017 рік

14424170_1199341016771647_1732892072_o
Фото ІА Дивись.info

Верховна Рада України прийняла до розгляду підготовлений урядом проект державного бюджету на 2017 рік з дефіцитом 3% ВВП , доходами у 706,269 мільярда гривень, видатками - 775,265 мільярда гривень, повідомляє парламентський кореспондент ІА Дивись.info.

Під час представлення проекту держбюджету-2017 прем'єр-міністр України Володимир Гройсман визначив такі пріоритети у формуванні бюджету: оборонний комплекс, ремонт доріг, децентралізація, збільшення виплат для вчителів та лікарів та регіональний розвиток.

Міністр фінансів Олександр Данилюк підкреслив, що уряд не закладав збільшення податків. Як передає парламентський власкор, уряд очікує збільшення надходжень за рахунок того, що ми робимо у сфері адміністрування. На один з найголовніших напрямків - оборону планують витратити на 14 мільярдів гривень більше, ніж минулого року. Дипломатичному корпусу також додадуть один мільярд гривень.

Фото ІА Дивись.info

Олександр Данилюк Фото ІА Дивись.info

Олександр Данилюк додав, що за рахунок стандартів енергозбереження очікують зменшення кількості субсидій.

«На 33% планують підняти зарплатню вчителям. Зарплатня лікарів становитиме наступного року 7910 гривень. Видатки на культуру збільшать на один мільярд гривень», - додав він.

Також Володимир Гройсман підкреслив, що обсяг місцевих бюджетів зросте на 25 мільярдів гривень.

«Можу показати кожному меру, як ефективно використати ці гроші, а не тримати їх на депозиті», - сказав Гройсман.

Він зазначив, що теж притримується лінії енергоефективності: «якщо дамо субвенції на енергоплатежі, жодної мотивації розвивати енергоефективність не буде».

Як інформує парламентський кореспондент ІА Дивись.info, що депутати висловили деякі сумніви з приводу розподілу грошей.

Нардеп Віктор Галасюк з «Радикальної партії» наголосив, що уряд ніяк не планує стимулювати експорт. Нардеп Юрій Бойко з Опозиційного блоку виголосив думку, що субсидій не вистачить на компенсацію зростання тарифів.

Фото ІА Дивись.info

Фото ІА Дивись.info

Натомість нардеп Віталій Хомутинник з партії «Відродження», обурився відсутністю збільшення пенсій та наголосив, що соціальні виплати мають бути мінімум на 50%. А депутатка Тетяна Острікова з фракції «Самопоміч» висловила сумнів з приводу можливості надходжень 270 мільярдів гривень від ПДВ, адже, за її словами, в європейських країнах ця цифра менша, передає парламентський кореспондент ІА Дивись.info.

Фото ІА Дивись.info

Фото ІА Дивись.info

Нардеп Олег Мусій наголосив на необхідності запровадження галузевих стандартів по оплаті праці на підприємствах, що займаються експортом, адже їхні власники-олігархи заробляють більше, в працівники - ні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: