Всі корупціонери Яворівського району будуть притягнуті до кримінальної відповідальності, - Квятківський

Вчора, 20 вересня, під час спільної робочої поїздки прокурора області Юрія Квятківського, голови Львівської ОДА Олег Синютка та керівників правоохоронних структур до Яворівського району відбулось конструктивне спілкування з громадою.

Вчора, 20 вересня, під час спільної робочої поїздки прокурора області Юрія Квятківського, голови Львівської ОДА Олег Синютка та керівників правоохоронних структур до Яворівського району відбулось конструктивне спілкування з громадою.

Про це повідомляє Прес-служба прокуратури Львівської області.

Прокурор Львівської області поінформував людей про вжиті органами прокуратури заходи, спрямовані на додержання законності на території району і регіону в цілому. У свою чергу, громадськість порушила низку питань, які їх турбують. Так, окремі представники громади поцікавилися станом досудового розслідування у низці кримінальних проваджень.

Зокрема, їх цікавила ситуація з обвинуваченням селищного голови с. Івано-Франкове у вчиненні кримінальних правопорушень, пов’язаних з підробленням рішення сесії сільської ради щодо надання у власність фізичній особі земельної ділянки. Юрій Квятківський поінформував про те, що згаданій посадовій особі органу місцевого самоврядування прокуратурою повідомлено про підозру за двома статтями кримінального кодексу України, а саме за ч.1 ст.366 (службове підроблення) і ч.4 ст.191 (розтрата комунального майна). На даний час досудове розслідування у цій справі перебуває на завершальній стадії, судом розглядається клопотання про відсторонення посадовця від займаної посади. Крім цього, сторону захисту у вказаному провадженні повідомлено про завершення досудового розслідування і після ознайомлення останніх з матеріалами слідства, обвинувальний акт буде скеровано до суду.

Також громаду цікавило питання притягнення до кримінальної відповідальності посадових осіб Яворівського відділення поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області, яких було затримано при одержанні неправомірної вигоди.

Прокурор області зауважив, що за цими фактами прокуратурою області уже завершено досудове розслідування, а обвинувальні акти скеровані до суду.

Зокрема, він зазначив, що слідчим управлінням прокуратури області у квітні поточного року направлено до суду обвинувальний акт стосовно інспектора нагляду сектору превенції патрульної поліції, уповноваженого здійснювати провадження у справах про адміністративні правопорушення, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 368 ч. 1 КК України. Нагадаємо, останній одержав неправомірну вигоду в розмірі 6 тис. грн. за не притягнення особи до адміністративної відповідальності.

Крім цього, обвинувальний акт стосовно старшого інспектора дозвільної служби патрульної поліції, який вимагав та одержав неправомірну вигоду в розмірі 3,5 тис. грн. за виготовлення дозволу на право зберігання і носіння спецзасобу для відстрілу гумовими кулями також у липні поточного року слідчими прокуратури скеровано до суду.

Наразі у вказаних кримінальних провадженнях триває судовий розгляд у Яворівському районному суді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: