У Львівській облраді погодили перерозподіл 5,5 мільйона депутатських грошей

147455078857e3dc04bc7f7

Бюджетна комісія Львівської облради погодила перерозподілити 5,5 мільйона гривень депутатських допомог.

Бюджетна комісія Львівської облради погодила перерозподілити 5,5 мільйона гривень депутатських допомог.

Про це повідомляє прес-служба ЛОР.

Зокрема,  3 мільйони гривень пропонують скерувати на потреби медицини, 1,5 мільйона гривень - передбачити для добровольців, ще 1 мільйон гривень – залишити на матеріальні допомоги малозабезпеченим громадянам.

Про це повідомив голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку Олег Домчак.

Як відомо, на останній сесії Львівської облради депутати проголосували за зміни до бюджету. Зокрема, з обласної казни було скеровано 5,5 мільйона гривень депутатам для соціальної допомоги. Ця пропозиція була внесена з голосу, без погодження профільної комісії.

Депутати фракцій «БПП «Солідарність», «Народний контроль», «Самопоміч», «Громадянська позиція», «УКРОП», «Народний рух України» звернулися з проханням відмінити це рішення.

«Головне вчасно  виправити помилки.  43 депутати проголосували за пропозицію, винесену у сесійній залі з голосу щодо виділення коштів для матеріальних допомог у сумі 5,5 мільйона гривень. У той час, коли гроші є так необхідні медицині, освіті, військовим, які захищають Україну. Добре, що більшість депутатів зрозуміли своє хибне рішення і зараз роблять все для того, аби перерозподілити ці гроші», – каже голова бюджетної комісії Олег Домчак.

Нагадаємо, на засіданні комісії з   питань охорони здоров’я, материнства, соціального захисту, молодіжної політики, фізичної культури та спорту рішення перерозподілити кошти депутатських допомог також було підтримане.

Окрім цього, на засіданні бюджетної комісії депутати обговорили механізм надання матеріальних допомог. Позаяк, кажуть, що є багато зловживань з боку окремих громадян.

«Кошти матеріальних допомог мають виділятися контрольовано. Тим людям, які реально їх потребують. Вже з наступного року плануємо змінити механізм їх надання», – каже Олег Домчак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: