У Польщі поновили чотири слідства у справі про Смоленську авіакатастрофу

Національна прокуратура Польщі 21 вересня повідомила про початок підготовчих дій по відношенню до чотирьох заново порушених наслідків у справі про Смоленську катастрофу.

Національна прокуратура Польщі 21 вересня повідомила про початок підготовчих дій по відношенню до чотирьох заново порушених наслідків у справі про Смоленську катастрофу, передає Польське радіо.

Перше з слідств стосується дій польських чиновників на шкоду польській державі в 2010-2011 рр. Йдеться про співпрацю з Російською Федерацією під час встановлення причин катастрофи президентського борту Ту-154М.

Друге наслідство стосується невиконання обов'язків польськими чиновниками. Йдеться про те, що вони не брали участь і не наполягали на своїй участі в судмедекспертизі останків 95 жертв катастрофи.

Третє слідство присвячене питанню фальсифікації документів, пов'язаних з підготовкою візиту президента Леха Качинського в Росію 10 квітня 2010 року, за який несла відповідальність Служба охорони уряду.

Четверте слідство стосується перешкоджання веденню кримінальної справи за допомогою знищення доказів, одним з яких є уламки Ту-154М.

Нагадаємо, що 20 вересня Національна прокуратура повідомила про відновлення слідства про невиконання обов'язків польськими військовими прокурорами після Смоленської катастрофи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: