Фермери Львівщини переймали досвід польських колег із розвитку кооперативів

4_1474642344

Упродовж двох днів, 21 та 22 вересня, представники Львівської аграрної дорадчої служби, департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, фермери Львівщини та Тернопільщини перебували із робочим візитом у Республіці Польща.

Українська делегація знайомилася із технікою, роботою фермерів і науковців, успішними кооперативами, які створили великі підприємства, адаптували аграрний сектор і сільські території до стандартів Європейського Союзу (ЄС).

За словами директора департаменту агропромислового розвитку Наталії Хмиз, українці відвідали три сімейні ферми, які спеціалізуються на розведенні корів молочного напряму продуктивності та реалізації молока. Також вони побували на трьох успішних польських кооперативах: зерновому, молочному та молокопереробному. Окрім цього, учасники поїздки ознайомилися з роботою Дослідного Закладу Інституту Зоотехніки ДДІ Оджехова, який займається дослідженням корів, коней та кіз.

Загалом результатом поїздки стали практичні поради  для розвитку кооперації на Львівщині, а також адаптації стандартів відповідно до вимог законодавства ЄС.

«Такі поїздки з обміну досвідом є дуже важливими та дають необхідні знання фермерам для розвитку успішного агровиробництва, а також надихають на запровадження нових ефективних технологій», - наголосила Наталія Хмиз.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: