Львівська прокуратура оголосила про підозру двом втікачам із психіатричної лікарні

Двом втікачам із психіатричної лікарні прокуратурою повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

В повідомленні йдеться, що Львівською місцевою прокуратурою №3 двом особам, які перебували на примусовому лікуванні у Львівській обласній державної психіатричній лікарні повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 394 КК України, а саме втечі із спеціалізованого лікувального закладу.

Нагадаємо, останні перебували у відділенні № 23 вказаного лікувального закладу на підставі ухвал судів. Один із підозрюваних обвинувачується в умисному вбивстві, інший – у незаконному заволодінні транспортним засобом з обтяжуючими обставинами.

Однак, 17 вересня поточного року приблизно о 21 год. 15 хв. вони здійснили втечу із спеціалізованого лікувального закладу.

Водночас, внаслідок вжитих скоординованих заходів Львівської місцевої прокуратури №3 та Франківського відділу поліції 21 вересня втікачів було затримано. На даний час особи поміщені у Львівську обласну державну психіатричну лікарню, в умовах, що виключають їх небезпечну поведінку.

Зазначимо, що їм загрожує покарання у вигляді арешту на строк до шести місяців або позбавлення волі на строк до двох років.

Крім цього, прокуратурою області скеровано вимогу керівництву Департаменту охорони здоров’я ЛОДА щодо проведення службової перевірки законності дій працівників Львівської обласної державної психіатричної лікарні в частині забезпечення нагляду та контролю за такими хворими. Перевірка триває.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: