Світ дедалі менше цікавиться українською кризою - Кваснєвський

Колишній Президент Польщі Алєксандр Кваснєвський визнав, що цікавість міжнародної спільноти до подій в Україні зменшується, а союзники Києва в США та ЄС переключають свою увагу на інші міжнародні справи.

Колишній Президент Польщі Алєксандр Кваснєвський визнав, що цікавість міжнародної спільноти до подій в Україні зменшується, а союзники  Києва в США та ЄС переключають свою увагу на інші міжнародні справи.

Таку думку колишній Президент Польщі висловив на форумі YES, пише видання wschodnik.pl.

«Погана новина в тому, що ми маємо дедалі менше зацікавленості в українських проблемах з боку США та ЄС. Час іде, з'являються нові виклики, перші сторінки світових видань говорять уже про Північну Корею та результати виборів у Америці. Це погано для України. Вам потрібна світова підтримка, світова єдність у вашому питанні, світове розуміння першочерговості ваших проблем», - зазначив Кваснєвський.
Також колишній Президент Польщі висловив побоювання, що у випадку, якщо конфлікт на сході України буде заморожено, то політика ЄС в цьому питанні може суттєво змінитися. За його словами, з часом позиції де яких держав Союзу, які зараз виступають єдиним фронтом у справі Донбасу та Криму, можуть дуже похитнутися.

Кваснєвський порадив Україні постійно нагадувати світові про те, чим насправді є українська криза.

«Україна - це іспит, іспит для всіх демократичних сил в усьому світі. Це питання - чи здатні ми боротися за такі фундаментальні для сучасного світу речі, як демократія, незалежність, громадянське суспільство» - підсумував політик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: