У Ратуші відбулося відкриття виставки «Щаслива Данія – вісім причин успіху»

dsc5830-725174dadaeec9a32680008394f14921

У рамках двотижневої програми Днів Данії у Львові, Посольство Данії в Україні відкрило виставку плакатів «Щаслива Данія – вісім причин успіху».

повідомляє прес-служба ЛМР.

Данія часто очолює міжнародні рейтинги щастя. Спроба зрозуміти, що робить данців щасливими, - це спосіб більше дізнатися про Данію, цінності та соціальні стандарти щасливої країни.

«В щасливих людей є одна особливість – вони своїм щастям діляться. Власне Данія, данський народ - це одна з тих держав, яка відповідно до багатьох різноманітних рейтингів дуже часто визнається найщасливішою чи однією з найщасливіших націй в світі.

Дуже приємно, що, власне, датчани готові своїм секретом поділитися. Безумовно, що це не є одна причина – це цілий комплекс причин.

Приємно відзначити, що цей успіх Данії  - це не лише бізнес-моделі, це не лише соціальні моделі, але і роль культури є великою. Ми матимемо змогу це побачити під час кінопоказу, який є великою культурною частиною Днів Данії.

Я переконаний, що і львів’яни, і гості нашого міста знайдуть щось цікаве і особливе для себе в цій програмі», - зазначив Михайло Мороз, в.о. начальника управління культури ЛМР.

«Ми сьогодні надзвичайно раді відкривати Дні Данії у Львові. У Львові працює дуже багато данських компаній.

Ми пропонуємо двотижневий цикл різних подій для різних цільових аудиторій. Сьогодні ми відкриваємо виставку під назвою «Щаслива Данія – вісім причин для успіху». Виставка пропонує глибше зануритися  в цифри і в показники, чому Данія  регулярно визнається однією з найщасливіших країн світу. Крім цього, передбачено з 29 вересня по 7 жовтня кінофестиваль. Є конкурс для журналістів, блогерів та студентів - запрошують взяти участь у конкурсі есе. Буде визначено 2 переможці і вони отримають можливість поїхати на тижневу поїздку в Данію. Також відкриваємо пам’ятну табличку на будівлі, де було розташоване Почесне Консульство Данії. Та багато іншого», - зазначила Наталія Сивенька, координатор Днів Данії у Львові, співробітник Посольства Данії.

Дослідники доводять, що щастя – кращий показник людського добробуту, ніж дохід чи освіта. Останніми роками багато країн, за підтримки ООН, прагнуть оцінювати свій прогрес не тільки показником ВВП на душу населення, а й також щастям своїх громадян. Ця тематична виставка показує, які закономірності виводять дослідники щастя і що спільного між щасливими людьми і щасливими суспільствами.

«Як данцю мені надзвичайно приємно перебувати тут і мати можливість відкривати виставку плакатів, яка називається "Щаслива Данія". А ще мені дуже приємно бачити, що є зацікавленість Данією в Україні. Я дуже люблю свою країну, тож хочу поширювати більше інформації про неї і донести до всіх, що це надзвичайно красиве місце», - зазначив представник Посольства Данії в Україні Йонас Фульсан-Нордентофт.

На запитання, що він вважає основним ключем до успіху Данії, відповів, що, безумовно, - систему соціального захисту. «Наприклад, той факт, що студенти щомісяця отримують матеріальну допомогу на суму 19 тис на навчання, і, мабуть, це один із чинників, який робить нашу країну успішною. Окрім цього, якщо ви раптом втратите роботу, то держава однозначно про вас подбає, тобто ви не опинитесь ні з того ні з сього на вулиці. Тому, якби я мав говорити лише про одну причину, то сказав би, звісно, саме про нашу систему соцзахисту», - додав він.

Виставку плакатів можна буде подивитися щоденно у Львівській міській раді на 2 поверсі до 7 жовтня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: