У Вінниці засудили шпигуна, який «зливав» держтаємниці російській спецслужбі

Вінницький місцевий суд у четвер, 22 вересня, засудив на 14 років мешканця міста Гайсин, який шпигував на користь Російської Федерації.

Про це повідомила прокуратура Донецької області, яка здійснювала процесуальне керівництво у провадженні

Під час судових слухань встановлено, що з квітня по червень 2015 року обвинувачений за власною ініціативою сприяв злочинній діяльності терористичної організації «ДНР». Він підтримував зв’язки з представником спецслужби РФ, «зливав» йому дані розвідувального характеру, що становлять державну таємницю, а саме: щодо місць зосередження та дислокації, маршрутів пересування та ротації військовослужбовців і військової техніки Збройних Сил України й інших військових формувань України, задіяних у проведенні антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей.

У червні 2015 року його затримали працівники Служби безпеки України. Суд проходив за місцем мешкання шпигуна - на Вінничині.

Чоловіка визнали винним за ч.1 ст.111 (державна зрада у формі шпигунства) та ч.1 ст.258-3 (сприяння діяльності терористичної організації) КК України і призначено покарання у вигляді 14 років  позбавлення волі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: