Виконком ЛМР узаконив будівництво на вулиці Шевченка. Депутат заявляє про порушення

14344153_1779161199025465_122173122194667183_n

Виконавчий комітет Львівської міської ради сьогодні затвердив містобудівні умови та обмежень для будівництва трьох багатоповерхових житлових будинків на вул. Т. Шевченка, 60.

Про це повідомляє ІА Дивись.info.

«Об’єкт починався з проектом на 22 поверхи, інвестор врахував наші прохання знизити щільність забудови і понизити поверховість. Перші черги збудовані і здані, а це продовження концепції, яка розглядалася на радах реставраційних і будівельних», –розповів під час засідання виконкому головний архітектор Львова Юліан Чаплінський.

Напередодні депутат міської ради Тарас Чолій через соцмережі заявив, що даному випадку є підґрунтя для проведення розслідування правоохоронними органами, а також є чим зацікавитися НАБУ.

«Ці будинки вже практично збудовані, один з них вже навіть проданий і готовий до заселення. Однак, щось пішло не так і будинки в експлуатацію не вводяться, тому на допомогу забудовнику приходить талановитий львівський архітектор п. Юліан Чаплінський і пропонує таку собі «машину часу», тобто затвердження містобудівних умов та обмежень заднім числом.

Комічності ситуації додає ще й те, що будова, на яку лише зараз оформляється дозвільна документація, яка повинна передувати початку будівництва, збудована вже настільки, що прекрасно проглядається з вікон Ратуші.

Звичайно, що навіть не зважаючи на, м’яко кажучи, незаконність цього будівництва, знесення будинків ніхто не вимагає. Але за процедурою забудовник-порушник мав би сплатити до бюджету міста суттєвий штраф і лише після цього звертатись до міської влади щодо узаконення цього будівництва. Однак, зважаючи на те, як міська влада старається допомогти горе-забудовнику вирішити ситуацію складається враження, що штраф він таки заплатив. Але питання чи до бюджету?» – написав депутат на на своїй сторінці у Facebook.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: