Як головний коняр України доводив підприємство до банкрутства

Головне слідче управління ГПУ разом з СБУ затримали на гарячому при отриманні другого траншу 30-тисячного валютного хабара директора ДП «Конярство України», яке господарює на 45000 га державної землі.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

Крім того, затримано посередника. Йдуть слідчі дії.

«Зловмисники підозрюються в спробі незаконного виводу земельних масивів», – повідомив Луценко.

14445960_561767704022409_1712140573103616642_n

Відреагував на затримання Дениса Птушка – керівника ДП «Конярство України» народний депутат Ігор Мосійчук. Він написав на своїй сторінці у Фейсбук: «Хотів би висловити слова подяки працівникам прокуратури, які вчора при отримані хабара за сприяння у відчужені землі затримали директора ДП «Конярство України» Дениса Птушка. Справа в тому, що я вже декілька разів звертався до ГПУ та НАБУ з відповідними депутатськими зверненнями, в яких просив порушити стосовно директора ДП «Конярство України» Дениса Птушка кримінальне провадження за зумисне доведення до банкрутства держпідприємства з метою заволодіння близько 45000 гектарів державної землі.

Я мав з цього приводу розмову з міністром аграрно промислового комплексу Тарасом Кутовим, який також намагався добитися звільнення Дениса Птушка з посади директора держпідприємства і який поділяє думку, що приватизація ДП «Конярство України» може відбутися лише шляхом розпаювання серед селян, які працюють на цьому держпідприємстві.

Особлива подяка від моїх земляків з Дубрівського кінного заводу, що на Полтавщині, який штучно заганяли в борги з метою доведення до банкрутства. Я туди виїздив, зустрічався з селянами і сьогодні зранку вже отримав від них декілька дзвінків подяки за захист держпідприємства, але оскільки це не моя заслуга, то передаю за призначенням...»

ДП «Конярство України» було зареєстроване 9 грудня 2010 року. Згідно з інформацією ресурсу Youcontrol, 13 червня порушено справу про банкрутство. Підстава – за судовим рішенням про банкрутство. Судове рішення про порушення провадження у справі про банкрутство юридичної особи №910/21682/15 від 15.10.2015. Найменування суду: ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА. Розпорядник майна: АТАМЕНКО СВІТЛАНА ВІКТОРІВНА. Є документи ВГСУ про банкрутство.

Основний вид діяльності підприємства – розведення коней та інших тварин родини конячих.

Засновником держпідприємства є Міністерство аграрної політики та продовольства. Статутний фонд – тисячу гривень. Підприємство має 15 філій по усій Україні.

Щодо Дениса Птушка, то, згідно із реєстрами, він має стосунок аж до 15 підприємств. Він, зокрема, є власником ТзОВ «Фермерське господарство «Єлісей», де директором зазначена Вікторія Птушко. Статутний капітал – 333 тисячі гривень. Має це підприємство й клона – ФЕРМЕРСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО СЕЛЯНСЬКЕ (ФЕРМЕРСЬКЕ) ГОСПОДАРСТВО «ЄЛИСЕЙ». Обидва підприємства зареєстровані за однією адресою – Сумська обл., Середино-Будський район, село Мефедівка, але керівником тут є Андрій Мешков, а Птушко значиться як підписант. І статутний фонд «Єлисея»-клона - тисячу гривень.

Крім того, Денис Птушко є керівником і підписантом ТзОВ «Зерно Полісся». Статутний фонд – 10 тисяч гривень. Натомість 12 підприємств, які входять до ДП «Конярство України» зараз перебувають або в стані припинення, або оголошені банкрутами.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: