10 претендентів на Оскар-2017

8657945

До церемонії Оскар ще далеко, а вже так кортить дізнатись, хто цього року побореться за найпрестижнішу кінонагороду. Дізнаємось 24 січня, коли офіційно стануть відомі всі номінанти, а поки що спробуємо спрогнозувати цей список.

Вже відбулись популярні кінофестивалі, в тому числі у Венеції та Торонто, що дозволяє не просто тикати пальцем в небо, а зробити певні висновки і назвати 10 найкращих фільмів сезону, які не можна пропустити.

vamam

«Народження нації»

Фільм, заснований на реальних подіях, розповідає історію Нета Тьорнера, який очолив повстання рабів в 1831 році, під час якого було вбито близько 65 білих. Ще донедавна цю стрічку вважали головним претендентом на Оскар, однак скандал довкола режисера Нейта Паркера дещо підірвав позиції. Режисер в одному з інтерв'ю згадав про свою причетність до справи про зґвалтування, яке відбулося в 1999 році. Цікаво, що за рішенням суду Паркера не визнали винним. Проте цього року преса згадала про цей інцидент і скандал розгорівся з новою силою. Це може не додати успіху фільму у кіноакадеміків, але навряд чи відіграє головну роль серед глядачів.

oooo

«Мовчання»

Мартін Скорсезе – це завжди знак якості. Його ім’я в титрах не залишає нам вибору – дивитись однозначно! Цього разу знаменитий режисер взявся за непросту картину – екранізацію роману Сюсаку Ендо. А короткий сюжет такий: у XVII столітті два священики-єзуїти їдуть в Японію, щоб знайти зниклого там наставника. Хронометраж фільму – більше ніж 3 години, тож Скорсезе, очевидно, задумав щось дуже епічне.

ollo

«Ла-Ла Ленд»

Романтичний мюзикл з Райаном Гослінгом і Еммою Стоун у головних ролях завоював головний приз на фестивалі в Торонто і отримав дуже схвальні відгуки. Свого часу такі фільми, як «12 років рабства» та «Мілліонер із нетрів», теж перемагали на TIFF, а потім отримували премію Американської кіноакадемії за найкращий фільм, що робить стрічку Демієна Шазелла серйозним претендентом на Оскар.

tooto

«Золото»

Метью Макконахі продовжує приємно дивувати. Після шикарної ролі в «Даллаському клубі», за яку він отримав Оскар, актор знову змінився до невпізнання. Лисуватий, із зайвою вагою (для ролі Метью набрав 20 кг) – таким ви його ще точно не бачили. У фільмі «Золото» Метью грає Кенні Уеллса – золотошукача, який вірить, що одного часу стане дуже багатим. Фільм нагадує поєднання «Нафти» і «Вовка з Уолл-Стріт» - така ж фабула і герой, який прагне розбагатіти будь-якою ціною. Якщо за звання найкращого фільм поборотись буде нелегко, то другий Оскар для Макконахі – цілком реальний.

ooo

 «Біллі Лінн: Довга перерва посеред бою»

В центрі сюжету 19-річний американський солдат Біллі Лінн, який воює в Іраку і стає на батьківщині героєм та прикладом для інших. Після такого визнання він знову повинен повернутися на війну. Історія доволі зворушлива, а кіноакадеміки люблять фільми на подібні теми. До речі, режисером фільму є Енг Лі, який свого часу взяв Оскар за «Життя Пі».

lloo

«Під покровом ночі»

Дуже інтригуючий сюжет із шикарним кастингом акторів: Джейк Джилленхол, Еммі Адамс, Майкл Шеннон. Історія про те, як через кілька років після одруження жінка несподівано отримує рукопис від свого колишнього чоловіка. Цей момент кардинально змінить її життя. Фільм насичений яскравими кадрами і гармонією кольорів. Все це виглядає ще прекрасніше під емоційну музику.

loll

«Лавінг»

Джефф Ніколс розповів історію сім’ї Лавінг, які були засуджені за міжрасовий шлюб. «Лавінг» програв «Золоту пальмову гілку» драмі «Я, Даніель Блейк», але може взяти реванш в боротьбі за Оскар, де тема расизму останнім часом не проходить повз увагу. Окрім сильного сценарію, критики відзначають гру Рут Негга та Джоела Едгертона. Останній, до слова, може навіть поборотись за найкращу чоловічу роль.

loll

«Манчестер біля моря»

Кейсі Аффлек має всі шанси перевершити свого знаменитого брата. У Бена Аффлека вже є Оскари за найкращу режисуру та сценарій, але немає за найкращу чоловічу роль. Фільм, який розповідає про водопровідника Лі Чендлера, який після смерті брата повертається в рідне місто, щоб доглянути за племінником, був показаний на фестивалі «Санденс» і отримав схвальні відгуки критиків. Зокрема, окремі овації отримав Кейсі Аффлек. Подейкують, стрічка отримає кілька головних номінацій.

ooorol

«Шпигуни-союзники»

У Роберта Земекіса маса шедевральних фільмів, і «Форест Гамп» чи «Назад у майбутнє» - це лише невелика частинка зі списку. Цього разу режисер вирішив спробувати себе у військовій тематиці. Події його нового фільму відбуваються під час Другої світової війни. Стрічка розповість історію американського контррозвідника, якому повідомляють, що жінка, з якою він одружений, і з якою у нього є дитина, - швидше за все, нацистська шпигунка. Окрім відомого режисера та зіркового складу акторів – Бреда Пітта та Маріон Котіяр, сценаристом фільму став Стівен Найт, який свого часу був номінований на Оскар за найкращий оригінальний сценарій в стрічці «Брудні принади».

lloll

«Засновник»

Фільм обіцяє бути успішним не тільки в колі кіноакадеміків, а й серед простих глядачів. Кому не цікаво подивитися як розвивалася мережа McDonald’s? Впевнений, що історія Рея Крока, який в 1961 році викупив мережу у її засновників братів Макдоналдів і створив справжню імперію швидкої їжі не залишить байдужим нікого. Головного персонажа у фільмі зіграє Майкл Кітон, у якого не вийшло з «Бьордменом», але тепер знову з’явився шанс на «золоту» статуетку.

Олег ТЕЛЮК

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: