Войцех Шмаржовський: «Волинь» - головний фільм мого життя

Для Войцеха Шмаржовського його найновіший фільм «Волинь» є найголовнішим та найважливішим фільмом у кар'єрі. «Тому що те, що сталося під час Волинської трагедії, надалі більшості поляків невідомо», - підкреслює він.

Про це пише польське видання Kresy24.pl

За результатами досліджень, близько половини поляків визнає, що не знає, що сталося на Кресах. А половина з тих, що знають, кажуть, що знають погано.

За словами Шмаржовського, «Волинь» має всі шанси це змінити. Але це не тільки фільм про трагічні події історії, це ще й історія про почуття.

- Мені здається, що той, хто піде на цей фільм, не лише багато дізнається про ті події, а ще й порине у світ людських переживань.

У свою чергу Міхал Дворчик, депутат партії «Право і справедливість», що має більшість у польському парламенті, переконаний, що, попри побоювання, цей фільм не заморозить стосунків між Україною та Польщею. Більше того, польський депутат впевнений, що «Волинь», які і липнева резолюція Сейму - це «частина діалогу, який мусить відбутися».

«На нашу думку, «Волинь» - це пронизливий образ, який викличе багато дискусій як в Польщі, так і в Україні. Те, що відбувається зараз - результат занедбаності болючих тем упродовж багатьох років, коли ми оминали важкі розмови, керуючись політичною доцільністю».

http://kresy24.pl/michal-dworczyk-wolyn-nie-zamrozi-relacji-z-ukraina/

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: