Новинський назвав обшуки його підприємства репресіями

Нардеп Вадим Новинський заявив, що 25 вересня по всій країні відбулися обшуки на підприємствах групи «Смарт-Холдинг», яку він контролює.

Про це Новинський заявив у своєму Facebook, пише УП.

За словами нардепа, у обшуках було задіяно понад 200 осіб, відбувалися вони «з порушенням законодавства та безлічі процесуальних норм».

Новинський заявив, що це є «фактом тиску як представника опозиції» та що проти нього та представників з «Оппоблоку» «кинуто весь репресивний апарат».

«І я сам, і керівництво підприємств, бенефіціаром яких я з'явлюся, завжди співпрацювали з правоохоронними органами, надавали всю необхідну інформацію, виконували всі букви закону», - заявив він і додав, що  «не відступиться», а «правоту і честь» буде захищати всіма законними способами в Україні і Європі.

Як відомо, вранці 25 вересня у Києві невідомі у камуфляжі з написом «СБУ» проникли в офіс компанії «Смарт-Холдинг» на вулиці Ігорівській та проводили там обшуки.

Директор з правового забезпечення «Смарт-Холдингу» Лада Кондуфорова заявила, що у постанові про обшук вказано іншу адресу, а спецслужби не пояснили, чому вони проводять обшук у вихідний день, тому що такі слідчі дії по закони повинні проводитися в робочі дні.

У СБУ ситуацію з обшуками не коментували. У свою чергу в ГПУ заявили, що обшуки проводяться у зв'язку з перевіркою посадових осіб «Смарт-Холдингу» на причетність до справи про банкрутство суднобудівного заводу «Океан».

«Смарт-холдинг» є приватним акціонерним товариством і керуючою компанією для підприємств, які контролюються компанією «Смарт-груп», яку контролює Вадим Новинський.

ГПУ готує подання на позбавлення Новинського недоторканності.

1 вересня Новинського допитали у ГПУ. Нардеп заявив, що не має наміру виїжджати з України і переховуватися від слідства в разі, якщо ГПУ все-таки вирішить внести подання до парламенту на дачу згоди на арешт і затримання депутата.

Більше про ситуацію навколо нардепа та бізнесмена Вадима Новинського читайте в статті УП «І сміх, і гріх. Чому ГПУ зацікавилася Новинським».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: