У Львові оголосять новий конкурс на встановлення пам’ятника Героям Небесної Сотні

Відбулась зустріч родин Героїв Небесної Сотні із головою ОДА Олегом Синюткою. Участь у спілкуванні взяли також керівники районів, міст та представники владних структур.

На зустрічі вкотре говорили про гідне вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні у містах та районах області, де вони проживали, а також про пам’ятні меморіали у Львові. Одним із основних питань, котре турбувало сім’ї загиблих на Майдані, власне, було встановлення пам’ятників у місті, зокрема в його центральній частині – на Гетьманських валах (вул. Кривоноса), та Сихівському районі.

Найбільшу дискусію викликало питання увіковічення пам’яті Героїв у центрі Львова. Адже попередній конкурс, котрий оголосила міська рада, не визначив достойного переможця. Тому питання майбутнього пам’ятника досі залишається не вирішеним.

У розмові сторони дійшли згоди оголосити повторний конкурс 1 листопада, допрацювавши при цьому його положення та умови. Голова ОДА Олег Синютка також наголосив, що цього разу конкурс повинен набути широкого розголосу, у першу чергу, серед представників архітектурного середовища.

Також говорили про перейменування вулиць, шкіл, пам’ятних місць на честь загиблих на Майдані. Озвучили й проблемні населені пункти, де родинам не вдалось дійти згоди із місцевою владою. Серед них, зокрема, Старий Самбір, Судова Вишня, Щирець, Городок, Сколе, Львів.

На завершення Олег Синютка додав, що подібні зустрічі відбуватимуть регулярно, аби вже наступного разу перевірити, як відреагували місцеві чиновники та чи допомогли сім’ям новітніх Героїв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: