До Львова приїхали польські рятувальники в рамках програми «Польська допомога 2016»

14445078_1130335013714664_3319890377433847110_o

На Львівщині розпочалися навчання українських та польських рятувальників в рамках програми «Польська допомога 2016».

Сьогодні, 26 вересня, фахівці Головного управління ДСНС України у Львівській області зустрілися із делегацією Головної школи пожежної служби м. Варшави Республіка Польща. Зустріч відбулася в рамках реалізації програми проведення теоретичних та практичних навчань згідно проекту «CBRN – хімічні, біологічні, радіологічні і ядерні загрози – транскордонна безпека і співпраця. Частина ІІ», відповідно до програми «Польська допомога 2016».

Навчання проводять з метою покращення знань і підвищення рівня підготовки українських рятувальників щодо відповідної організації дій за призначенням, під час хімічних небезпек та у разі надзвичайних ситуацій і стихійних лих транскордонного характеру.

Під час сьогоднішньої зустрічі рятувальники обговорили створення методичних рекомендацій для українських рятувальників по проведенню масової деконтомінації потерпілих. Зокрема, польські вогнеборці поділилися своїм досвідом у розробленні такого алгоритму. «Засади організації деконтомінації в умовах зараження в осередках CBRN у випадках масових заражень», які вони розробили напередодні Світових днів молоді у Польщі.

Ця інструкція містить у собі алгоритм здійснення оцінки ризиків, розпізнавання загроз: чи це біологічна, чи хімічна або радіаційна загроза. Також у документі прописано порядок здійснення розвідки осередку забруднення, прийняття рішень, планування розміщення пункту деконтомінації. Звичайно, у інструкції описано організацію проведення деконтомінації, як індивідуальної так і масової. Варто зазначити, що знезараження у цих пунктах не можна усунути повністю, і основна функція таких пунктів деконтомінації – знизити рівень забруднення до мінімального.

Навчання українських та польських колег триватимуть у Львові до 30 вересня. В рамках цих відпрацювань, заплановано провести комплексі навчання для фахівців ДСНС по реагування на небезпечні події із токсичними речовинами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: