На Львівщині учасникам АТО передбачили додаткові гарантії у працевлаштуванні

Учасників бойових дій, які брали безпосередню участь в АТО, забезпеченні її проведення, – віднесено до категорій громадян, які мають додаткові гарантії у працевлаштуванні.

Про це повідомляє Головне управління Держпраці у Львівській області.

Тобто цю категорію осіб також включають у квоту з працевлаштування в розмірі 5% середньооблікової чисельності штатних працівників за попередній календарний рік на підприємствах, установах та організаціях з чисельністю штатних працівників понад 20 осіб.

Зокрема, це регламентується тим, що з 30 серпня 2016 року набув чинності Закон України «Про внесення зміни до статті 14 Закону України «Про зайнятість населення» щодо додаткових гарантій у сприянні працевлаштуванню учасників бойових дій, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення».

Слід зазначити, що Закон стосується учасників бойових дій, які брали участь в АТО і які перебувають на обліку в державних центрах зайнятості.

Також стаття 26 цього Закону передбачає повну компенсацію роботодавцю єдиного соціального внеску у разі працевлаштування за направленням служби зайнятості учасників АТО на термін не менше ніж два роки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: