Підсумки тижня: Україна в очах Заходу (огляд преси)

stran

Витяги із західної преси з точки зору української теми. Цього тижня світ цікавився українським питанням у контексті виборів американського президента, зазирав за лаштунки дитячого табору «Азов» та фейлетон від Льовочкіна.

Витяги із західної преси з точки зору української теми. Цього тижня світ цікавився українським питанням у контексті виборів американського президента, зазирав за лаштунки дитячого табору «Азов» та фейлетон від Льовочкіна. 
 
Трамп, Клінтон і українське питання.

«Foreign Policy» підбиває підсумки черговий раунд протистояння кандидатів на пост Президента США, особливо в контексті їх активності на міжнародній арені. Досі не вщухають відлуння спірних заяв, які дозволяє собі мільярдер, висловлюючи захоплення Володимиром Путіним, чи твердження, що останній не висилав ніяких військ на Донбас. І хоча Трамп намагається все ж слідкувати за своїм образом, запевняючи, що якби він мав владу, то Росія ніколи би не вторглася до сусідньої держави, але все одно йому дуже далеко до Хіларі Клінтон, яка недавно зустрілася із Порошенком та присвятила йому півтори години розмови, ясно даючи зрозуміти, що вона підтримує територіальну єжність України. Трамп у свою чергу запрошення на зустріч із Порошенком проігнорував.

 Пропагандистські табори для наймолодших

Міхаель Драйберген «The National» – не знаєте, куди відправити на канікули свою дитину? Після прочитання статті або будете знати, або взагалі ніколи і нікуди не відпустите від себе своє дитя. Дякуючи авторові можемо зазирнути до кулуарів дитячого табору «Азов», де 8-річних дітей розважаються складанням автомату Калашнікова, муштрою, бігом з перешкодами, націоналістичними гаслами чи співанням патріотичних пісень. Мало? То додаймо нічні тривоги та інтенсивну роботу над умами наймолодших.
  Погляд з іншого боку

Рідкість - на шпальтах «Politico» голова «Опозиційного Блоку» Сергій Льовочкін, поплічник Януковича і співвласник Інтера у короткому фейлетоні звинувачує українську владу у нахабній атаці на свободу слова та журналістів, наводячи як приклад недавні події під офісом його телеканалу. Обвинувачує він також у некомпетентності та небажанні знайти та покарати винних. Льовочкин відкидає звинувачення на свою адресу у проросійськості, риторично кажучи, що в іншому випадку мільйони  українців не дивилися би його каналу. І більше того, якщо Україна хоче підтвердити свої євроінтеграційні прагнення, то однодумці Львочкіна повинні показати, що вони не самотні у своїй боротьбі - підсумував псевдополітик.
 Українська на Сході

Чи російська мова і росіяни переслідуються на Сході? Роман Гончарнко з «Deutsche Welle» запевняє, що це міф. У Харкові росіяни не мають жодних проблем через своє походження, а російська мова вільно використовується у щоденних контактах. Хіба що останнім часом відбулася певна популяризація мови української - вона стала мовою адміністрації та офіційних документів, частіше її чути на харківських вулицях. Певні обмеження стосуються хіба що навчання російською, і крім того мала група людей старшого віку не може адаптуватися до пострадянських реалій. Отже - де знамениті репресії?

Різне

«Third Force News» доповідає, що грант у 2 млн фунтів від британського уряду отримає фундація «Halo Trust». Ці гроші будуть призначені для розмінування зони конфлікту на Донбасі. У свою чергу «Business Green» повідомляє про ратифікацію Україною Паризької Кліматичної Угоди, завдяки чому кількість підписантів виросла до 29, при спільних викидах 40% CO2 у світі.

Оригінал: wschodnik.pl/

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: