Спочатку підкоряйся поліцейському – потім оскаржуй! – Аваков

Імператив презумпції правоти поліцейських – повинен стати соціальною нормою! Спочатку підкоряйся поліцейському – потім оскаржуй!

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

«І справа тут не в необхідних до прийняття законодавчих поправках, відповідних досвіду розвинених світових демократій. Справа в тому, щоб суспільство прийняло це правило як необхідне правило для власної безпеки, як своє!

Це обмеження громадянських свобод? Ні! Це правило безпеки – через процедуру порядку лише на дуже короткий час, відстрочує права громадянина на апеляцію дій поліцейського», – написав Аваков.

За його словами, це висока відповідальність і високі права для поліції.

«Так! Але іншого шляху немає. Змінюється, реформована поліція - повинна і буде отримувати і більше прав, і більше довіри суспільства. Іншого шляху побудови ефективної правоохоронної системи немає. Потрібно вдосконалювати і поліцейські сили, розширюючи їх рівень як компетентності, так і відповідальності за забезпечення свобод кожного. Розширюючи апріорі рівень довіри.

Повага до правил, законності і процедурам - лише розширює громадянські свободи.

Презумпція правоти поліцейського - повинна працювати, як це відбувається в Німеччині, США, Великобританії, Франції, Італії, Канаді та багатьох інших країнах ..

Презумпція правоти поліцейського (спочатку підкоряйся - потім оскаржуй) - один з інструментів побудови системи колективної внутрішньої безпеки!

У пакеті законодавчих ініціатив щодо забезпечення безпеки, що готується до внесення в парламент, МВС буде пропонувати парламентаріям імплементувати цю норму в законодавчому полі», – написав Аваков.

Нагадаємо, вчора у Дніпрі загинули двоє поліцейських під час затримання чоловіка за порушення правил дорожнього руху. Один патрульний загинув на місці, його напарниця померла у лікарні, під час операції. Жінка встигла всадити кулю й у нападника, якого знайшли у лікарні Мечникова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: