У Варшаві відбувся протест проти «Польщі на путінський манір»

Цієї суботи у польській столиці відбулася демонстраці Комітету Оборони Демократії(КОД) проти методів правління, до яких вдається партія «Право і Справедливість» із Ярославом Качинським на чолі, яка зараз має більшість у польському парламенті.

Про це пише польське видання wschodnik.pl
«Ми не хочемо Польщі за зразком Путіна, Ердогана чи Орбана. Ми хочемо Польщі незалежної, демократичної, справедливої. Польщі - вітчизни усіх своїх громадян. Польщі - у Європейському Союзі. І запевняємо - ніколи не відступимося від цього. Запевняю Ярослава качинського, що ми дотримаємося слова», – заявив головний редактор Газети Виборчої Адама Міхнік.

Він підкреслив, що КОД не збирається повалювати владу, а вимагає лише, аби влада «дотримувалася законів та конституції». Під час маніфестації голова профспілки вчителів виступав проти поточної реформи системи освіти в Польщі, яку провадить «ПіС». Президент Гданська Павел Адамович наполягав на тому, аби влада припинила маніпулювати «смоленською трагедією» та заробляти собі на ній політичні бали. Знана польська виконавиця Кауаh підкреслила, що підтримує так званий «чорний протест» проти прийнятих владою спроб заборонити аборти.

Демонстрацію було присвячено 40-річчю заснування Комітету Оборони Робітників(КОР) у 1976 році, який став предтечею незалежного профспілкового руху «Солідарність».

Громадянський рух КОД було створено у листопаді минулого року з метою протистояння рішенням польської влади, які, на думку діячів КОД, несуть загрозу демократії у Польщі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: