Як Садовий відреагував на інформацію, що він нібито збирається розігнати пікет під ЛМР

Мер Львова Андрій Садовий на своїй сторінці у Фейсбук прокоментував сюжет журналістів Інтера про те, що він, за їхньою інформацією, збирається розігнати наметове містечко, яке уже другий тиждень стоїть під мерією.

Мер Львова Андрій Садовий на своїй сторінці у Фейсбук прокоментував сюжет журналістів Інтера про те, що він, за їхньою інформацією, збирається розігнати наметове містечко, яке уже другий тиждень стоїть під мерією.

«Учора «Інтер» повідомив, що львівська влада готується «штурмувати наметове містечко біля Ратуші і розігнати його», - пише Садовий у своєму Фейсбук. Я можу дискутувати з опонентами і сприймати критику в незалежних медіа. Я навіть змушую себе знаходити позитиви у відверто чорнушних фільмах проти мене і «Самопомочі» на «1+1» - дуже якісний індикатор ставлення олігархії до парламентських ініціатив моїх колег. Але я не бачу іншої логіки таких сюжетів «Інтеру», крім як постійного нацьковування українців один на одного.

1. Ніхто ніколи пікети/протести/мітинги у Львові силою не розганяв з 1988 року. 2. Моя позиція щодо пікету біля Ратуші і його вимог була озвучена тут».

Водночас, у попередному дописі Андрій Садовий знову перекладає провину за створену проблему на дежравну владу (втім, як і в історії з грибовицьким иполігоном). Цитуємо й попередній допис мера щодо містечка:

«У всьому світі держава, яка мобілізує своїх громадян на війну, згодом забезпечує їх і опісля - дає високі пенсії, оплачує безкоштовне навчання у престижних вишах і тд. У нас учасники АТО приходять з війни і очікують від держави такого ж. Вона роздає їм ордени, а за матеріальним посилає до місцевих органів влади. «Йдіть і вимагайте!» - кажуть їм. На сьогодні у Львові зареєстровано близько 4 884 учасників АТО. Політики накрутили військових вимагати від міста безкоштовні ділянки під житло. Зробили фактично моральний злочин - адже пообіцяли учасникам АТО те, що здійснити нереально. Навіть якщо гарантувати кожному львів’янину - учаснику АТО мінімальні 4 сотки - це 200 (!) гектарів землі (додайте ще міжквартальні дороги + соціальна інфраструктура). У Львові вільних земель, запроектованих під низькоповерхову забудову, лише близько 20 га.

Що робимо ми? Будуємо будинок, в якому гарантуємо квартири для тих, хто найбільше постраждав - сім’ї загиблих, важкопоранених, бійців-сиріт. Будувати почали в лютому, вже є 5 поверхів. До кінця року закінчимо. Там буде 53 квартири. Ще раніше видали 19 квартир в інших будинках. До кінця року, загалом, видамо 100 помешкань для військових».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: