Бійця АТО у Польщі хотіли посадити за червоно-чорний прапор

Під час відвідин Польщі у 80-ї окремої десантно-штурмової бригади стався інцидент пов'язаний з червоно-чорним прапором.

Під час відвідин Польщі у бійця 80-ї окремої десантно-штурмової бригади стався інцидент пов'язаний з червоно-чорним прапором.

Про це сам боєць Тарас Личко розповів депутатам Львівської обласної ради, повідомляє кореспондент ІА Дивись.info.

«Кілька тижнів тому, я перетинав кордон з Польщею на власному авто. Польські прикордонники побачивши на склі моєї автівки невелику наклейку у вигляді червоно-чорного прапору почали змушувати прапор викинути у сміття, інакше погрожували штрафом у сумі 1000 злотих. Коли я сказав, що погоджуюся заплатити штраф, але прапора знімати не буду, мені зачитали статтю закону про агітації нацизму, фашизму і націоналізму і пригрозили кримінальною відповідальністю. Я відповів, що вони можуть закувати мене у кайдани, але символ, під яким воював я і мої побратими викидати не булу», - розповів депутатам боєць Тарас Личко.

Він також закликав обласну раду прийняти з цього приводу відповідне звернення.

Також як передає кореспондент, що під час виступу бійця АТО відбувся інцидент, коли він хотів зробити оголошення. В цей момент голова облради Олександр Ганущин наказав вимкнути мікрофон. Почувши, що оголошення стосується прощання із загиблим бійцем, голова облрада наказав увімкнути мікрофон. Про те боєць АТО вийшов з трибуни і зробив оголення без мікрофону.

Він розповів, що завтра відбудеться прощання з бійцем АТО, який загинув два роки тому, під час відходу з луганського аеропорту і лише нещодавно його тіло було віднайдене і зараз перевозиться до Львова.

Як розповів Тарас Личко, прощання відбудеться завтра на території 80-бригади, після цього тіло відвезуть у Турківський район.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: