Діти пільгових категорій стануть учасниками пізнавальної еко-подорожі

У середу, 28 вересня, фахівці із соціальної роботи Личаківського району Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведуть краєзнавчо-туристичний захід «Еко-подорож» для дітей з малозабезпечених, багатодітних сімей, сімей в складних життєвих обставинах та дітей із сімей учасників АТО.

Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Під час заходу знаттєлюбна дітвора матиме три зупинки: екскурсію на перший в Україні завод з переробки і утилізації ртутних ламп ДП «Боднарівка», оглядову зупинку віддаль Грибовицького сміттєзвалища, а також відвідини природного заповідника та музею природи «Розточчя».

«В українській традиції екологічна культура дитини формується від самого народження. Це і традиційні колискові, прислів’я, приказки, які плекають у дитини любов до природи, тварин, а також пояснюють взаємозв’язок у всесвіті. З часом ці знання витісняються іншими, а потреби акцентують увагу підлітка на інших сферах життя. «Еко-подорож» покликана не лише пробудити в учасників заходу відчуття особистої відповідальності, але й продемонструвати, що можна цікаво і весело  відпочивати не продукуючи і не залишаючи сміття після себе, таким чином зберігаючи і плекаючи своє здоров’я і природу навколо. Банально знайомий принцип -  чисто не там, де прибирають, а там - де не смітять, справді працює, проте потребує особистого розуміння і бажання кожного», - розповіла Оксана Рубай, директор Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Опісля відвідин природного заповідника діти візьмуть участь у веселих та активних руханках. Однією з цікавинок заходу стане майстер-клас  з виготовлення «еко-ручки», яка стане гарним подарунком на згадку кожному умільцю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: