Лікарі деяких хоспісів на Львівщині навіть не знають діагнозів пацієнтів

3fef348-horl

Паліативні пацієнти Олеської районної лікарні та Старосамбірської центральної районної лікарні (Львівська область) не отримують необхідної меддопомоги.

У цьому переконалися монітори Національного превентивного механізму (НПМ) у ході візиту до паліативного та хоспісного відділень лікарень без попередження.

Заклади, які відвідала моніторингова група, швидше були невеликими будинками для проживання літніх людей та людей з інвалідністю, аніж хоспісами.

В Олеській районній лікарні монітори побачили жахливі умови: підопічні подекуди лежали на старих ковдрах без простирадл. В однієї жінки усе тіло було покрите червоними плямами, які лущилися і свербіли, а сама жінка лежала на клейонці. У медичній картці пацієнтки не було жодних записів про огляд лікарем, а медики відділення не змогли навіть назвати її діагноз і пояснити, яка допомога їй надається.

Більше того - записи у медичній документації пацієнтів датовані майже на місяць наперед.

Медичні картки у паліативних відділеннях ведуться формально, вони неінформативні, адже кожного місяця їх замінюють (щомісяця пацієнтів виписують та знову приймають).

Моніторингова група дійшла висновку, що персонал цих закладів не розуміє сенсу паліативної допомоги.

На думку моніторингової групи, у регіоні необхідно підвищувати доступність кваліфікованої стаціонарної медичної допомоги невиліковно хворим на останній стадії захворювання у термінальній стадії. Зараз відділення надають послуги пацієнтам переважно із хронічними соматичними захворюваннями, які перебувають у відділеннях тривалий час.

Джерело: NPM.ORG.UA

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: