Львів'ян запрошують помандрувати нічною бібліотекою

Мешканців міста запрошують провести ніч у Науковій бібліотеці Львівського університету, де виступатиме ансамбль «A capella Leopoli».

Про це інформує прес-центр Львівського національного університету імені Івана Франка.

Захід відбудеться з нагоди Всесвітнього дня бібліотек та в рамках львівської міжбібліотечної ініціативи «Ніч у бібліотеці» 29 вересня.

З 21.00 до 23.00 в головному читальному залі Наукової бібліотеки Львівського національного університету імені Івана Франка (вул. М. Драгоманова, 5) відбудеться творча зустріч «Мелодія книги» за участю ансамблю «A capella Leopolis» (керівник – Людмила Капустіна) та Народного камерного оркестру ЛНУ імені Івана Франка (керівник – Романа Бурко).

У головному читальному залі буде розгорнуто книжково-документальну виставку рукописних партитур XV – XVІ ст., раритетних друкованих нотних видань та ін., що допоможе поринути в неймовірну та вишукану музичну ретро-подорож сторінками пам’яток із фондів найдавнішої української книгозбірні.

Масштабний проект із реконструкції нотних рукописів – оживлення музичних творів сучасними виконавцями – розпочато за ініціативи директора Наукової бібліотеки ЛНУ ім. Івана Франка у співпраці з мистецькими інституціями і творчими осередками. Зокрема, одній із пам’яток університетської книгозбірні – унікальній Львівській лютневій табулатурі XVI ст. – уже присвячено «Фестиваль давньої музики» у Львові.

Мистецьку атмосферу «Ночі у бібліотеці» творитимуть також настроєві інструментальні твори у виконанні народного камерного оркестру ЛНУ імені Івана Франка та відеоряд – фрагменти із фільмів «Кафедра» і «Створення світла» польського митця Яна Стальони-Добжанського (творча зустріч з яким у Науковій бібліотеці ЛНУ ім. Івана Франка відбудеться у той самий день 29 вересня 2016 року о 15 год.).

Запрошуємо всіх спраглих почути дивовижну давню музику та помандрувати магічними просторами нічної бібліотеки!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: