У Європарламенті попередили українців про «гальмівний механізм» для безвізу

Попри формальне виконання Києвом усіх вимог Єврокомісії, необхідних для отримання «безвізу», у Європарламенті дотримуються думки, що Брюсселю необхідний спеціальний механізм, який дасть йому «важелі для моніторингу імплементації антикорупційного законодавства та судової реформи» в Україні.

Про це повідомляє видання DW.

«Механізм призупинення дії безвізового режиму, який наразі перебуває на стадії розробки, повинен бути доповнений вимогою продовжувати виконання необхідних стандартів та критеріїв», – наголосив Євродепутат від Польщі, доповідач з питань України у комітеті із закордонних справ ЄП Яцек Саріуш-Вольський.

Він також зауважив, що безвізовий режим повинен бути наданий Україні вже зараз, проте радить Києву не забувати, що паралельно з цим буде представлено і механізм призупинення «безвізу», щойно його положення розроблять.

Після схвалення доповіді щодо візової лібералізації у профільному комітеті Європарламенту тепер мають пройти тристоронні переговори між Європарламентом, Єврокомісією та Європейською Радою. Коли між ними буде сформована домовленість, тоді резолюція про візову лібералізацію з Україною буде винесена на голосування депутатів ЄП.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: